Ellenfélnézőben: döntetlen az Újpest meccseinek felén

2017-11-03 11:02
Két hullámzó formában lévő csapat, a Vasas FC és az Újpest FC mérkőzik meg egymással, november 4-én, 15:30-kor, szokatlan helyszínen, Dunaújvárosban, amelyen mi leszünk a pályaválasztók.

Szombati ellenfelünk az idei bajnokságban szinte ott folytatta, ahol az előző évadban abbahagyta. Az idei 14 forduló felében egy ponttal hagyták el a játékteret. (A tavalyi bajnokságban összesen 12 alkalommal kényszerültek megosztozni a pontokon ellenfeleikkel.) Ezzel a 12 csapat közül a legtöbb döntetlent érték el. Nebojsa Vignjevic vezetőedzőnek – aki október 23. óta negyedik éve vezeti az Újpestet - nincs szerencséje a sok x-szel.

A feljutásunk óta eltelt két és fél esztendőben nem sok babér termett csapatunknak bajnoki mérkőzésen az újpesti szomszédokkal szemben. 2015 nyara óta hét bajnoki mérkőzést játszottunk a lilákkal, és öt alkalommal vereséggel hagytuk el a pályát (1-3, 0-2, 0-1, 2-3, 0-1), egyszer döntetlen lett (2-2), és mindössze egy győzelmet sikerült kiharcolnunk ellenük (3-2). E találkozókon 14-6-os gólkülönbség alakult ki az Újpest javára.

Legutóbb, 2017. augusztus 6-án a Szusza stadionban Nagy Dániel 25. percben szerzett góljával nyert az Újpest.

Bár szombati ellenfelünk nyilván egy bajnoki győzelmet szívesen feláldozott volna, ha idén tavasszal sikerült volna kiverniük minket a Magyar Kupából, amely mint ismeretes, nem sikerült, mert idegenben lőtt góllal (1-2 Újpesten és 0-1 a „hazai” Hidegkúti stadionban) mi léptünk a következő körbe. 

A lilák 14 forduló után 16 ponttal a 9.-ek, kellő, hat pontos távolságra a 10-10 pontos jelenleg kieső helyen tanyázó Balmazújvárostól és Mezőkövesdtől.

Csapatunk négy ponttal gyűjtött többet, mint szombati ellenfelünk, így 20 pontunkkal a 6. helyet foglaljuk el. Győzelmünkkel megerősítenénk helyünket a középmezőnyben, és az előttünk lévő DVTK (21 pont), valamint a Honvéd (22 pont) esetleges botlásával akár a negyedik helyre is felzárkózhatnánk a tabellán.

Az elmúlt öt bajnoki formáját tekintve az Újpest a megszerezhető 15 pont mindössze harmadát szerezte meg. Legyőzte idegenben a Mezőkövesdet (2-4), vereséget szenvedett a Groupamában (1-0), és  remizett mindháromszor a Szusza stadionban a Debrecennel (1-1), a Pakssal (0-0), és a Videotonnal (2-2).

Csapatunk elmúlt öt bajnokin két ponttal többet, hetet ért el, mint az újpestiek. Diadalmaskodtunk idegenben a Honvéd ellen (1-4), otthon a Haladás ellen (1-0). Gól nélküli döntetlennel zártuk a PAFC elleni mérkőzést. Átgázolt rajtunk a DVTK (5-0) és fájó vereséget szenvedtünk a Szuszában a Balmazújvárostól (1-2).  

A Videoton ellen a múlt héten az alábbi összeállítású csapat játszott:
Pajovic – Balázs (Mohl, 87.), Litauszki, Pávkovics, Pauljevic – Windecker, Sankovic (Selmani, 87.) – Simon (Tischler, a szünetben), Nagy, Zsótér – Novothny.