Ellenfélnézőben: Az MTK eddig hibátlan az Illovszky stadionban

2015-08-28 13:06
Szombaton 18:00 órától az Illovszky stadionban az elmúlt idény dobogós meglepetéscsapatával, az MTK-val mérkőzünk meg, amely új edzővel vágott neki az új idénynek.

Szombaton 18:00 órától az Illovszky stadionban az elmúlt idény dobogós meglepetéscsapatával, az MTK-val mérkőzünk meg, amely új edzővel vágott neki az új idénynek.

A Hungária körúti alakulat bátran építi be a felnőttcsapatba a másfél évtizede alapított Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról kikerült fiatalokat. A kezdőcsapatban is maradt némi állandóság a tavalyi évről: a múlt heti, Videoton elleni győztes csapatban mindössze 3-an voltak olyanok, akik most nyáron érkeztek a kék-fehérekhez (közülük ketten korábban már szerepeltek a klubnál). Együttesükben hét saját nevelésű labdarúgó volt:

HegedüsBese, Grgic, Vukmir, Vadnai – Thiam, Kanta, Vass Á. – Varga Sz. (Gera D., a szünetben), Torghelle (Poór, 85.), Hrepka (Myke, 74.)

A nyáron érkezett a csapathoz Mervó Bence (Győri ETO), a cseh Marek Strestík (Győri ETO), Szatmári Lóránd (PMFC), Takács Krisztofer (Vasas) és a horvát Mato Grgic.

Kölcsönbe (vissza)igazolt a holland Heerenveentől a 20 éves Varga Szabolcs, aki 12 és 18 éves kora között a Vasas Kubala Labdarúgó Akadémián pallérozódott. A kisvárdai kölcsönből szintén visszatért a brazil Myke Bouard Ramos.

A távozók között volt Csiki Norbert (?), Halmai Ramon (DVTK), Horváth Zsolt (DVSC), Kálnoki Kis Dávid (Újpest), Kelemen Dávid (Hapoel Tel-Aviv) és a héten igazolta le a Videoton Pölöskei Zsoltot, míg a kispadon Garami Józsefet László Csaba váltotta.

Általános vélemény szakmai berkekben, hogy ha az MTK 31 esztendős játékmestere, Kanta József jó napot fog ki, akkor csapata jó eséllyel győztesen hagyja el a pályát, ám sokszor ugyanez igaz ennek ellenkezőjére is.

A jelenleg 4. pozícióban lévő MTK 4 ponttal gyűjtött többet, mint 9.  helyen elhelyezkedő csapatunk. Eddigi „hazai” (Fáy utcai) mérkőzéseit a kék-fehérek megnyerték: 1-0 a Puskás Akadémia, 5-0 a DVTK és 1-0 a Videoton ellen. A jó formában játszó Honvéddal (1-2) és az FTC-vel (0-2) nem bírtak, míg a Haladás otthonában 2-2-őt értek el.