Ellenfélnézőben: A Mezőkövesd jó rajt után visszaesett

2017-11-16 12:18
Csapatunk szombaton 15:30-kor, idegenben a Mezőkövesddel méri össze erejét, amely 15 forduló után 10 ponttal az utolsó, 12. helyet foglalja el a tabellán.

A matyóföldiek bravúrosan kezdték a bajnokságot: az első fordulóban, Debrecenben nyertek 2-1-re, majd lemásolták a pár hónappal korábbi Paks elleni hazai 3-2-es győzelmet, ami akkor a bennmaradásukat jelentette. E két küzdelmes diadal után vezették a bajnoki tabellát. Azóta viszont egyszer sem sikerült győztesen elhagyniuk a pályát, és a legutóbbi 13 fordulóban mindössze 4 pontot gyűjtöttek. Az egyiket éppen ellenünk, 2017. augusztus 12-én a Szusza stadionban, ami 1-1-re végződött. Bár az 59. percben Kulcsár Tamás bombagóljával még mi szereztünk vezetést, ám az utolsó percben erősen vitatott körülmények között egyenlített ellenfelünk. Egy szöglet után Pillár Róbert lőtte rá a labdát közelről, amit Kamenár megfogott, ám a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

A másik 3 pontot a Balmazújváros, a Haladás és a Paks ellen sikerült megszerezniük.

Az elmúlt 5 bajnoki mérkőzést figyelembe vevő tabellán szombati ellenfelünk a 11. helyet foglalja el két pontjával, és csak a nála is gyengébb formát mutató Haladást előzik meg, amelynek csupán egy pontja van.

A Mezőkövesd gyenge szereplését látva nem volt meglepő, hogy a hazai, Debrecentől elszenvedett 2-0-s vereséget követően, október 17-én, Kuttor Attilát nevezték ki a távozó Radványi Miklós helyére, akinek a sikeres bennmaradás után, az új évadban 12 forduló adatott a csapat kispadján.

Az új vezetőedzővel lejátszott három bajnokin egy pontot szerzett a Mezőkövesd (idegenben a Paks ellen, 1-1), bár a két vereség az FTC-től otthon (0-1) és a Videotontól (0-4) Felcsúton, még elfogadható, hiszen nekik elsősorban az alsóházi riválisaik ellen kell pontokat gyűjtögetniük.

Azonban sokkal fájóbb volt a Zsóry vezetőségének az, hogy október 25-én a másodosztályú Gyirmót ellen 2-1-es vereséggel kiestek a Magyar Kupából. Főleg, hogy a múlt évadbeli kiírásban az elődöntőig meneteltek, és éppen csapatunk jelentette számukra a végállomást, bár lehengerlő 7-0-ás összesítéssel.

Az elmúlt idényben a Mezőkövesd ellen jól ment csapatunknak. 2016 őszén, hazai pályán 4-0-ra nyertünk (Ádám 2, Berecz, Vida góljaival) tavasszal idegenben is 2-0 lett az eredmény a javunkra (Ristevsski, Berecz). A záró fordulóban sokáig emberelőnyben játszva, Vaskó parádés center góljával egyenlítettünk, és 1-1-es döntetlent értünk el, ami a bronzérem megszerzését jelentette csapatunk számára.
Mint már érintettük, a Magyar Kupa 2016/17-es kiírásában az elődöntőben találkoztunk a Mezőkövesddel és két győzelemmel (2-0, Berecz, Kulcsár; és 5-0, Berecz, Kulcsár, Saglik, Ádám, Hangya), 7-0-ás gólkülönbséggel jutottunk túl rajtuk. Érdekesség, hogy Berecz Zsombi a múlt idénybeli öt találkozó közül, négyen a kövesdiek kapujába talált, míg Ádám Martin háromszor volt eredményes. Erre várhatóan szombaton is lehetőségük lesz irányítónknak és csatárunknak.

A múlt hét szombatján a Mezőkövesd, felkészülési mérkőzésen, idegenben 2-1-re legyőzte a kiváló formában lévő Debrecent, amely ezúttal kísérletezett, és sok fiatalnak is játéklehetőséget adott.

Az augusztus 12-i Szusza stadionban lejátszott 1-1-es találkozón ebben az összeállításban lépett pályára szombati ellenfelünk:

Tujvel – Lázár (Veselinovic, 71.), Hudák, Pillár, Szalai – Farkas, Keita (Baracskai, 68.), Tóth B. – Cseri (Majtán, 79.), Strestík – Koszta

Két hete a fehérváriak elleni 0-4 alkalmával ezek a játékosok alkották a Mezőkövesd csapatát:

TujvelLázár P., Hudák, Szalai A., Vadnai – Iszlai – Koszta, Mlinar (Tóth B. 46.), Keita,Cseri T. (Baracskai 46. helyette Strestik 73.) – Novák Cs.

Mint látható, két hete, tíz olyan labdarúgó is pályára lépett, aki augusztusban ellenünk is játszott. Vagyis Kuttor Attila nagyjából azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, mint Radványi Miklós, a korábbi vezetőedző.

Iszlai Bencét szeptember 27-én igazolták le, míg korábbi játékosunk, Novák Csanád augusztus közepén sérülés miatt nem léphetett ellenünk pályára. Novák még július 30-án, a 3. fordulóban a Ferencváros elleni mérkőzésen sérült meg, elszakadtak a vállszalagjai. Három hónapnyi kihagyás után, november 4-én a Videoton elleni idegenbeli mérkőzésen tért vissza a pályára.

A középpályás, Cseri Tamás is vállsérülést szenvedett két hete a Videoton elleni mérkőzésen, de sem szalagjai, sem pedig csontjai nem sérültek így játékára van esély ellenünk.

A szélső Baracskai Roland bokaszalag sérülése miatt várhatóan nem léphet pályára szombaton. Ő is két hete a Videoton elleni meccsen sérült meg.

Fontos szurkolói információk - itt!