Egygólos vereség az Újpest ellen

2017-04-11 20:03
A sok hiányzóval felálló csapatunk 3-2 arányban alulmaradt az Újpest ellen a Bozsik Stadionban.

Nem kezdődött jól az Újpest elleni találkozónk a Bozsik Stadionban, ugyanis már a 4. percben megszerezték a vezetést a lila-fehérek, Heris nem hibázta el a ziccert (0-1). A játék irama a teljes első félidőben viszonylag alacsony volt, a csapatok kevés lehetőséget dolgoztak ki, sok volt a pontatlanság a mezőnyben.

Az első játékrész utolsó szakaszában valamelyest felpörgött a játékunk, sőt, a 37. percben akár ki is egyenlíthettünk volna, de előbb Saglik, majd közvetlenül utána Berecz hibázott el egy nagy lehetőséget, közvetlen közelről Saglik Banaiba rúgta a labdát, Bereczet pedig a védők blokkolták.  Az utolsó másodpercekben az Újpest viszont másodszor is betalált a kapunkba, Balogh közel 25 méterről lőtt szabadrúgásgólt (2-0), melyet követően a játékvezető lefújta a félidőt.

A fordulást követően csapatunk aktívan kezdett, az első perctől kezdve mi domináltunk. Saglik veszélyes szabadrúgását még védte Banai, ám néhány perccel később már sikerült a szépítés: a csereként beállt Kulcsár ziccerét még hárította Banai, de a kipattanót Gaál védhetetlenül vágta a léc alá hat méterről (1-2), aki ezzel megszerezte első bajnoki találatát Vasas-mezben.

Bár egy gólra megközelítettük a újpestieket, de sajnos nem sokáig állt így az eredmény, a 61. percben Mohl növelte újra kétgólosra a vendégek előnyét, fejjel volt eredményes a védő (1-3). A bekapott gól érezhetően megfogta csapatunkat, egy ideig nem tudtunk helyzeteket kidolgozni. A mérkőzés utolsó szakaszában azonban felélénkült a játékunk, többször is próbálkoztunk, de eleinte pontatlanul. A 88. percben azonban sikerült a szépítés: Berecz lövését még védte Banai, a kipattanóra viszont érkezett a csereként beállt Király, aki magabiztosan lőtt a kapuba (2-3).

Az utolsó perceket meghúztuk, ám az egyenlítés sajnos már nem sikerült, így végül egygólos vereséget szenvedtünk az Újpest ellen.