Egyedi Vasas-mez a 110 év tiszteletére

2021-07-29 20:00
Szurkolóink és klubunk közös projektje során született meg a végleges design.

A Vasas Futball Club idén ünnepli 110 éves fennállását, a jeles évforduló kapcsán klubunk új csapatmezben kezdi meg a 2021/22-es bajnoki szezont. Fontos kiemelnünk, hogy mindenképpen olyan egyedileg tervezett felszerelést szeretettünk volna létrehozni, melyre nem csupán a klub és a csapat, de a szurkolók és az egész Vasas-család büszke lehet.

Szem előtt tartottuk, hogy szurkolóink a Vasas labdarúgásának történelme során 12. játékosként álltak csapatunk mögött, a nehéz időkben sem fordultak el szeretett klubjuktól, ezért szerettük volna őket is bevonni a meztervezésébe. Tavasszal egyeztetésre invitáltuk a Vasas Szurkolói Klub és az Armata Rossoblu képviselőit, a Vasas-család közösségi oldalainak, csoportjainak meghatározó tagjait, a klub labdarúgásának korábbi szereplőit - egyaránt megszólítva ikonikus legendát és a fiatalabb generációt -, illetve olyan Vasas-szurkolók is jelen voltak, aki szakmájukból adódóan művészi oldalról is segítették a tervezés folyamatát. Szurkolóink javaslatainak és ötleteinek alapján klubunk marketingvezetője, Ádám Erik öntötte végleges formába az igényeket, mely során a szurkolók és a klub közös projektjében megszületett a Vasas FC 2021/22-es hazai meze.

Klubunk 110 éves évfordulójára nem csupán a csapat meze lett egyedileg tervezett, de - természetesen változtatás nélkül - címerünket is új köntösbe öltöztettük. A hagyományok és a klub múltja előtti tisztelet jegyében az idei mezen a címer alatt megjelenik a 110-es felirat és a dicsőséget szimbolizáló babérkoszorú. A címert játékosaink a szívük fölött fogják viselni, mely jelképesen is segíteni fogja csapatunkat az ellenfelek legyőzésében, az akadályok leküzdésében.

A megújulás és jövőbe tekintés jegyében a korábbi szőtt megjelenéssel ellentétben a legkorszerűbb nyomtatási technológiát a legmodernebb anyagokkal ötvöztük, melynek köszönhetően elképesztő 3D megjelenéssel egy rendkívül exkluzív, térhatású és dinamikus címert kaptunk. A Higcrest – 3D arculati termék világszerte kiemelkedő minőséget képvisel, többek között az Arsenal FC, a Liverpool FC, a Feyenoord, az SK Slavia Praha és a Tottenham Hotspur FC játékosai is ilyen címerrel ellátott mezben lépnek pályára. Az általunk választott csúcskategóriájú változatban a precíz részletességű, nagy felbontású grafikai ábrák lenyűgöző megjelenést kölcsönöznek. A dombornyomás segít megmutatni a részletgazdag kidolgozást, így a címer különböző elemei hangsúlyosabbá váltak, éppúgy, ahogyan klubunk célja kiemelkedni a másodosztály mezőnyéből, feljutva ezzel az élvonalba. A fényesen csillogó arany szín körbe öleli és egységessé teszi címerünket, szimbolizálva ezzel a szoros kapcsolatot és egységet a szurkolók, a klub és a csapat között.

A címer mellett mezünk kategóriájában is a legmagasabb minőségre törekedtünk. A Vasas FC 2021/2022-es hazai egyedi csapatmeze - a megfelelő szellőzés és az ideális mozgás érdekében - AEROREADY technológiával és egyedi szabással készült, viselete kényelmes. A piros-kék hosszanti csíkozásban a színek fölfelé halványodnak, mellyel az évek múlását szimbolizáltuk - a lefelé élénk színű és összefüggő sávok pedig a mindenkori egységet és erőt jelképezik. A V-alakú nyakrészen és az ujjak passzé részén megjelenik az arany szín, mely a gyártó névfeliratán és emblematikus három csíkján is szembetűnő, tisztelegve ezzel klubunk 110 éves hagyományai előtt.