Egy pontot szereztünk a Haladás ellen

2017-05-13 20:00
Kétszer is vezettünk a Haladás ellen, végül egy pontot szereztünk idegenben.

Jól kezdtük a Haladás elleni találkozónkat, melyre a soproni Városi Stadionban került sor. Az első perceket mi uraltuk és hamar meg is szerezhettünk volna a vezetést, de sajnos Berecz a 12. percben kihagyta a javunkra megítélt büntetőt, Király védte a lövését. A tizenegyes szituációt követően fellendültek a hazaiak, de helyzetekig nem igazán jutottak el.

 

A szombathelyiek első igazán nagy lehetőségéből könnyen gól is születhetett volna a 30. perc magasságában, de Nagy reflexmozdulattal védte Rácz próbálkozását. Az aktívabb hazai időszakot követően újra mi vettük át a játék irányítását, aminek meg is lett az eredménye a 36. percben megszereztük a vezetést: Berecz jobboldalról az alapvonalról adta középre a labdát, az érkező Burmeister pedig hét méterről a kapuba fejelt (0-1). A vezető találatunkat követően továbbra is fölényben játszottunk, támadtuk a kaput, de több gól már nem született, egygólos előnnyel fordultunk.

A második játékrész már kevésbé kezdődött jól a számunkra, ugyanis a 48. percben büntetőhöz jutott a Haladás, Iszlai pedig értékesítette a tizenegyest, így egalizálni tudtak a hazaiak (1-1). A gólt követően egy ideig eseménymentesen folyt találkozó, majd fokozatosan átvettük a játék irányítását. A 69. percben Kulcsár és Gaál kerültek nagy helyzetbe, de utóbbi végül a kapu mellé lőtt. Ám a 74. percben Gaál már eredményes volt, így újra megszereztük a vezetést a találkozón: Hangya adta be veszélyesen a bal szélről, középen pedig kiváló ütemben érkezett Gaál, aki végül a védők között a kapuba juttatta a labdát (1-2).

A mérkőzés hajrája kiélezetté vált, de talán senki sem számított arra, hogy változik az eredmény. Ám a 89. percben még is esett egy gól, amit a Haladás szerzett egy szabadrúgást követően, a balról beérkező labdát Schimmer kotorta a kapunkba az ötösön belülről (2-2). Az utolsó percekben próbáltunk előre törni, de a hazaiak masszívan védekeztek, nem tudtunk kapura veszélyesek lenni. A találkozó állása így maradt a 2-2, egy pontot hoztunk el Sopronból.