Egy kisebb arcműtét után Ferenczi már munkában

2017-05-03 16:10
Szombaton a DVTK elleni mérkőzés 92. percében egy labdáért folytatott légi harcban Ferenczi István korábban már többször törött arccsontja ütközött Tucsa fejével, aminek következtében az ott lévő platinalemez beroppant és néhány csontdarab is levált.

„Köszönöm szépen az érdeklődést, megvagyok, bár még eléggé be van dagadva a bal arcom. Beroppant az a platinalemez, ami eddig ott volt és pár csontdarab is levált. Ezt egy kisebb műtét keretében kitisztították es új lemezt helyeztek be. A tervem az, hogy nem lesz védőmaszkom. Az erőnléti edzői munkámat már ma, szerdán szeretném felvenni. Játékosként pedig már pár nap múlva ismét tudok majd edzeni” – nyilatkozta honlapunk érdeklődésére csatárunk.

Pistának nincs szerencséje bal arccsontjával. Játékos-edzőnk először 2009 tavaszán az akkor NB II Keleti csoportjában szereplő Fradi futballistájaként ütközött a BKV Előre kapusával, és a diagnózis arccsonttörés volt. Akkor először a szeme alá és az arcközép-csontjába is platinalemezt tettek.

Majd 2010. október 19-én Pista már a Vasas labdarúgójaként edzésen ütközött csapattársával, Lázok Jánossal, és három helyen eltörött az arccsontja.

2012. augusztus 15-én, az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Gyirmót FC támadójaként, Tatabányán 2-1-re megnyert Magyar Kupa-mérkőzésen erős ütést kapott az arcára. A meccs utáni vizsgálatok kiderítették, hogy a korábbi arcsérülésének helyén lévő fémpótlást kell eltávolítani, mert az okozta a gyulladást.