Egerszegi: A Vasas rövidpasszos játéka tökéletesen fekszik nekem

2018-02-13 14:18
Egerszegi Tamás csaknem egy hónappal ezelőtti leigazolása óta nyolc felkészülési mérkőzésen lépett pályára csapatunkban. Volt, hogy jobbhátvédként, középső középpályásként, ám az utóbbi három mérkőzésen úgy tűnik, hogy vezetőedzőnk a jobboldali középpályás posztján számít rá leginkább.

- A beilleszkedésem zökkenőmentes volt, hiszen a srácok nem voltak ismeretlenek számomra, akár korábbi csapattársként, akár ellenfélként találkoztunk, amikor rendre parázs meccseket játszottam mindenkori csapataimmal a Vasas ellen. A Vasasnál alkalmazott rövidpasszos játék tökéletesen fekszik nekem, ellenben az ívelgetős játék távol áll tőlem, így e tekintetben is örülök, hogy itt lehetek. A csapat ősszel nem szerepelt jól, így van min javítani a tavasszal. Lengyelországból követtem az NB I-es mérkőzéseket. Az a véleményem, hogy a Vasas játszotta a focit, ám nem jöttek a gólok, viszont sok szerencsétlen szituációból kaptak gólokat. Tavasszal arra fogunk törekedni, hogy nagyjából ugyanabban a stílusban, és taktikával, de finomítva, felgyorsítva a játékunkat, sokkal több gólt szerezzünk, mint ősszel. 

Vezetőedzőnk megtalálta Egerszegi új posztját.

 - Michael Oenning most jobb oldali középpályásként számít rám. Ez a poszt eleinte egy kicsit szokatlan volt, de mivel ugyanezen az oldalon előttem játszik Barczi Dávid - akivel egymás gondolatait is ismerjük - így ez egyáltalában nem okoz problémát. Több mint egy évtizedes barátság és együttjátszás köt minket össze. Másrészt, ott játszom, ahol a csapatnak szüksége van rám.
Nem titok, hogy hazaigazolásomban óriási szerepe volt annak is, hogy mennyasszonyommal távkapcsolatban éltünk hónapokig, amitől mindketten szenvedtünk. Amióta hazajöttem és aláírtam a Vasashoz, boldog vagyok és jobban tudok teljesíteni a pályán. Már tervezzük, hogy nyáron, a bajnoki szünetben összeházasodunk. 2017 nyarán is felmerült, hogy Angyalföldre igazolok, de akkor már szóban elígérkeztem a lengyel csapathoz. Most azonban már teljes erőmmel a Vasas céljainak a megvalósítására koncentrálok.