Egerszegi: A győzelemnek önbizalmat kell adnia

2018-04-29 12:01
Egerszegi Tamás két gólja is kellett ahhoz, hogy a rendkívül fontos három pontot megszerezzük a Debrecen ellen.

Gratulálunk a csapat győzelméhez és a két gólodhoz. Nem először dupláztál, igaz, volt amikor ennek kevésbé örültünk…

- Köszönöm a gratulációt, de ez a győzelem a csapaté, és a társak nélkül nem kerülhettem volna két alkalommal is gólhelyzetbe, még ha ott is kellett lennem, hogy a kapuba rúgjam a labdát. Igen, sejtem mire gondolsz. 2016 tavaszán még a Diósgyőr játékosaként két alkalommal találtam be a Vasas kapujába. Ha jól emlékszem, akkor Hermány Bence védte a hazaiak kapuját, Nagy Geri pedig ott ült a padon. Az akkori Diósgyőr valamivel erősebb gárda volt, mint az akkor újonc Vasas, amit mutatott az is, hogy abban az évadban mind a kilenc pont a borsodiaké lett.

Kanyarodjunk vissza a jelenbe a Debrecen elleni mérkőzéshez. Úgy tűnt, mintha a középpálya közepén jobban érezted volna magadat, mint korábban a széleken. Így gondolod te is?

- Valóban, ez a poszt jobban fekszik nekem. Most kicsit kényszerűségből, sérültjeink miatt bízott meg Oenning mester ezzel a feladattal. De ott játszom, ahol szüksége van rám a csapatnak. Az tény, hogy így könnyebben kerülhettem gólhelyzetbe, mint mondjuk szélső védőként, vagy középpályásként. Valójában belső középpályásként, a középső védők előtt érzem igazán jól magam. Akkor vagyok boldog, ha játszhatok, és ott, ahol a leghasznosabb lehetek a csapat számára.

A találkozó 76. percéig szép és eredményes játékot produkált a csapat, felidézve a 2016/17-es bajnokság ősszel megcsodált játékát. Szerinted ez most minek volt köszönhető?

 - Igazából mindnyájan úgy mentünk fel a pályára, hogy a helyzetünkben kötelező a három pontot megszereznünk. Nyilván a Debrecen otthonában ez nehéznek tűnt, de mivel a találkozó előtt az utolsók voltunk, így csak a bátor, elszánt játék segíthetett rajtunk. Hála Istennek, most ezzel a győzelemmel elmozdultunk a kieső helyekről. Nagyon boldog vagyok a győzelem és a két gólom miatt is. Eddig 11 NB I-es gólt szereztem, és amit nem fejjel értem el, azt belsővel lőttem, mint most Debrecenben és két hete az Újpest ellen is.

A debreceni siker adhat lendületet és hitet a csapatnak az utolsó öt fordulóra?

 - Ha ez a győzelem és a mutatott játék nem ad nekünk önbizalmat, akkor semmi sem. A jövő héten jön hozzánk a Paks, és ki kell jelenteni, hogy azon a meccsen is kötelező lesz számunkra a három pont, még ha borzasztóan nehéznek is ígérkezik. A sok hiányzó ellenére is mindent meg kell tennünk a csapatért. Ha így állunk hozzá a hátralévő öt mérkőzéshez, akkor hiszem, hogy meg tudjuk csinálni és biztosíthatjuk első osztályú tagságunkat a 2018/19-es évadra is.