Döntetlen a Szolnok ellen

2020-09-16 21:00
Feczesin találatával az első félidőben előnyre tettünk szert, ám a vendégek a 70. percben kiegyenlítettek, beállítva ezzel az 1:1-es végeredményt.

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Szolnoki MÁV FC együttese érkezett az Illovszky Rudolf Stadionba. A bajnoki találkozó 19 órakor vette kezdetét, csapatunk piros-kék-piros összeállításban, míg ellenfelünk tiszta fehérben lépett pályára. Labdaszedőink ezúttal is a Vasas Kubala Akadémia fiatal játékosai voltak.

Utoljára a 2019/20-as Merkantil Bank Liga 17. fordulójában csaptunk össze a szolnoki gárdával, akkor az Illovszky-stadionban 0:0 lett a találkozó végeredménye. 

Ellenfelünk előző mérkőzésén a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét fogadta a Tiszaligetben. Az első játékrészben Kovács Olivér öngóljával szereztek vezetést a szegediek, akik a második félidőben egy kontratámadás végén tovább növelték előnyüket, így kétgólos szolnoki vereséggel ért véget a bajnoki találkozó.

A múlt héten kinevezett Schindler Szabolcs vezetőedző ma este debütált az Illovszky-stadionban, míg a Szolnoki MÁV FC-nél Csábi József vezetőedző irányította a vendégcsapatot.

Csapatunk trénere a ma esti mérkőzésen három játékosra biztosan nem tud számítani:
- Balajti Ádám a BFC Siófok elleni bajnoki találkozó második félidejében sérült meg. Támadónk vádlijában az MRI-vizsgálat alapján részleges izomszakadás keletkezett, kezelése folyamatos, rehabilitációja többhetes folyamat lesz.
- Silye Erik - egy korábbi sérülése miatt - az elmúlt hetekben bokapanaszokkal küzdött. A fájdalom erősödött, így játékosunk esetében további kezelésekre van szükség.
- Szedlár Zoltán porckorongsérve a különböző kezeléseknek és a rendszeres gyógytornának köszönhetően folyamatosan javul, támadónk egyéni edzésprogramja hamarosan elkezdődik.

A csapatok az alábbi összeállításban kezdték meg a találkozót:

Vasas FC: Jova – Terbe, Tóth, Litauszki, Szivacski – Hidi M, Viczián, Hinora, Szatmári, Vernes  Feczesin

Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Tajti, Szekszárdi, Kovács, Tamás, Bárdos – Rokszin, Földi, Tisza – Novák, Kotula

Csapatunk indította útjára a labdát, nem sokkal később pedig már egy bal oldali szögletet végzett el Szatmári, amit a rövid saroknál egy szolnoki védő hárított. A 4. percben szabadrúgáshoz jutottunk a kaputól 24 méterre, ám Szatmári íveléséről Feczesin és Tóth Bence is lemaradtak. Néhány perccel később a felfutó Szivacski előtt adódott lehetőség, de a kaputól 8 méterre a kifutó Molnár-Farkas megkaparintotta a labdát.

A Vasas dominál, a félidő derekán Vernes, Szatmári és Hinora is helyzetbe kerültek. A 32. percben Szatmári 22 méterről, ballal a felső léc fölé bombázott, majd Hinora ment el jobb szélen, de lapos középre adására nem érkeztek belső játékosaink. Percekkel a szünet előtt Vernes 26 méteres, jobb oldali szabadrúgását Litauszki a kaputól 8 méterre megfejelte, a labda viszont a bal kapufa mellé szállt. Az utolsó percben szabadrúgást kaptunk a 11-es magasságában, Vernes beívelésére pedig Feczesin érkezett és a kapu közepébe fejelt (1:0)!

A második félidő első negyedórájában egyik kapu sem forgott veszélyben. A 68. percben egy labdaszerzés után Szatmári ugratta ki Feczesint, de Molnár-Farkas - kapujától 35 méterre kimozdulva - tisztázott.  Egy percre rá kiegyenlítettek a vendégek: Tisza szabadrúgást végzett félpályáról, amit a tizenhatos sarkához ívelt, Bárdos Tamásnak fejelte a labdát, aki egy átvétel után a hosszú sarokba lőtt (1:1). A 74. percben Pekár bal oldali beadására Viczián érkezett, aki a hosszú sarok felé fejelt, de a szolnoki hálóőr vetődve védett. 10 perccel később Radó előtt adódott óriási ziccer: támadónk kilépett a védők mögül, a középre tartó lövést viszont a vendégek kapusa csak a mezőnybe tudta ütni. A mérkőzés utolsó perceiben folyamatos nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, de több gól már nem született, a mai játék pedig csak egy pontra volt elegendő.

Vasas FC - Szolnoki MÁV FC 1:1 (1:0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1061 néző
Játékvezetők: Hanyecz Bence (Albert István, Csatári Tibor)

Vasas FC: Jova – Terbe, Tóth, Litauszki, Szivacski – Hidi M, Viczián (Birtalan, 83'), Hinora, Szatmári (Radó, 73'), Vernes (Pekár, 61')  Feczesin
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Tajti, Szekszárdi, Kovács, Tamás, Bárdos – Rokszin (Berdó, 82'), Földi (Kónya, 61'), Tisza – Novák, Kotula (Szabó, 61')
Vezetőedző: Csábi József

Gólszerzők: Feczesin (45'), ill. Tamás (69')

Sárga lap: Vernes (56'), Viczián (62'), Hidi (72'), ill. Szekszárdi (4'), Tamás (56')

Schindler Szabolcs, vezetőedző értékelése a mérkőzés lefújását követően:

- A 90 perc nagy részében végig támadtunk, adottak voltak a lehetőségeink, melyekből gólokat szerezhettünk volna. A Szolnok masszívan védekezett és helyzet nélkül talált be. Ami rettenetesen bánt, hogy olyan pontrúgás után kaptunk gólt, amire fel lehet készülni. Ez óriási hiba volt, többek között ezért lett döntetlen a meccs végeredménye. Sokat dolgozott a csapat, az utolsó negyedórában kifutották magukat, de az utolsó passzok nem voltak megfelelőek. Hiába volt meccslabdánk a mérkőzés végén, sajnos kihagytuk a lehetőséget.

Szurkolóinknak ezúttal is köszönjük, hogy az Illovszky-stadionban buzdították csapatunkat.