Debreceni: Titok nincs, munka van

2016-08-04 18:25
Debreceni András a Nemzeti Sportnak nyilatkozott. Lapszemle.

 „Nem kell titokra gondolni, nem tudok szenzációval szolgálni, egyszerűen csak kőkeményen dolgozunk az edzéseken, s ennek megvan a gyümölcse – mondta az angyalföldiek 27 esztendős védője. – De nem szabad messzemenő következtetést levonni abból, hogy már kilenc pont áll a nevünk mellett, persze minél tovább akarjuk húzni a sorozatunkat, legközelebb az Újpest ellen kellene nyernünk. Nem szeretnénk újra pengeélen táncolni, mint az előző szezonban, amikor csak nehezen maradtunk bent az élvonalban. De az elmúlt egy év is kellett ahhoz, hogy a fiataljaink, így Szivacski Donát, Vida Máté, Berecz Zsombor és Hangya Szilveszter rutint szerezzenek, s az idősebb játékosokkal így remek elegyet alkotva erős csapat legyen a Vasas. De ne feledjük: óriási hiba lenne, ha elszállnánk maguktól, a földön kell maradnunk!”

S a jelek szerint az angyalföldieknek a háromvédős rendszernél is maradniuk kell – az idehaza, sőt a nemzetközi porondon sem igazán elterjedt játékrendszerben remekül futballoznak a fővárosiak.

„Már az előző szezonban is elkezdtük elsajátítani, de mivel harcoltunk a kiesés ellen, szezon közben erre igazán nem volt időnk – folytatta a korábbi kispesti védő. – A nyári felkészülés során viszont rengeteget gyakoroltuk ezt a felállást, s egyre inkább jobban teljesítettünk ebben a formációban. S úgy érzem, nekem is jól megy a játék: már három éve, hogy távoztam a Honvédtól, s azóta kicsit hányattatott a sorsom, de Angyalföldön újra megtaláltam a helyem. Diósgyőrben hol sokat lehettem a pályám, hol a kispadra szorultam, a kevesebb lehetőség és családi ok miatt távoztam. Nagyszerűen döntöttem, remekül érzem magam a klubnál, sikerült előbb feljutnunk az NB II-ből, majd az előző szezonban kiharcoltuk a bennmaradást.  Bíznak bennem, s ez rengeteg plusz erőt ad. Jó helyre kerültem, csodás a közösség – s a csapat is…”