Csató Martin 4 évre írt alá a Vasasnál

2020-01-08 09:00
Rutinos védőt igazoltunk a Csákvártól

A 25 esztendős Csató Martin a Merkantil Bank Ligában szereplő Aqvital FC Csákvár együttesétől érkezett.

A többszörös utánpótlás-válogatott játékos személyében rutinos védőt igazoltunk, aki megfordult Győrben, Siófokon, Mezőkövesden és Dorogon, míg legutóbb a csákváriak keretét erősítette. Pályafutása során összesen 304 alkalommal lépett pályára.

A tehetséges labdarúgó korán bemutatkozott, az U16-17 és U21-es válogatott szereplés mellett élete első NB II-es mérkőzését mindösszesen 18 évesen játszotta. Futballista családból származik, édesapja, Csató Sándor több mint 350 élvonalbeli találkozón szerepelt Békéscsabán, Győrben és a Videoton mezében.

- Óriási boldogsággal töltött el, amikor megkeresett a Vasas. Jól éreztem magam Csákváron, szerettem ott futballozni, de egy olyan klubnak, amely Magyarországon ekkora tradícióval rendelkezik, nem lehet nemet mondani. Köszönöm a Vasas vezetésének és a csákvári klubnak is, hogy lehetővé tették a szerződés létrejöttét. Tudom, hogy 11 pont a lemaradás, de szeretnék olyan munkát nyújtani, mellyel együtt visszajuttatjuk a klubot oda, ahová való, az első osztályba. Tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent a Vasas-család fogalma, hiszen játszottam már háromezer Vasas-szurkoló előtt. Nagyon felemelő érzés lenne újra így játszani, de már a Vasas színeiben. Bízom benne, hogy eljön ez a pillanat - fogalmazott Csató Martin a mai aláírással kapcsolatban.