Csapatszintű edzésekkel folytatjuk!

2020-05-18 17:13
A munka újabb fázisba ért: a mai naptól elkezdődtek a normál, csapatszintű, kontaktos edzések, ám fontos kitétel, hogy a korábban leírt és munkautasításba foglalt protokoll szerinti óvintézkedések továbbra is hatályban maradtak.

Felnőtt csapatunk játékosai az MLSZ márciusban hozott - a bajnokság felfüggesztésére vonatkozó - döntése után a csapatszintű tréningek helyett öt héten át otthonaikban, egyéni edzésterv alapján végezték a szakmai stáb által összeállított munkát.

Fontos lépcsőfok volt a csapat életében, amikor április végétől rendkívül szigorú biztonsági előírások mellett már a Fáy utcai edzőközpontban folytatódtak az edzések. A változáshoz azonban speciális egészségügyi előírásokra és egyedi szakmai tervre volt szükség: negatív koronavírus-teszt, speciális protokoll, személyre szabott munkautasítások, zárt létesítmény, folyamatos fertőtlenítés, fizikai kontaktus nélküli kiscsoportos foglalkozások jellemezték az elmúlt 3 hét mindennapjait.

A munka újabb fázisba ért: a mai naptól elkezdődtek a normál, csapatszintű, kontaktos edzések, ám fontos kitétel, hogy a korábban leírt és munkautasításba foglalt protokoll szerinti óvintézkedések továbbra is hatályban maradtak.

Természetesen klubunk - a csapatszintű és fizikai kontakttal járó edzésekre vonatkozó - döntését szűrővizsgálatok előzték meg. A keret és a stáb tagjainál a korábbi ellenőrzés után - az MLSZ iránymutatásait követve - második teszt elvégzésére is sor került. A PCR-teszt minden érintett esetében negatív eredménnyel zárult, a munka ma délután ennek megfelelően teljes erőbedobással folytatódott a Fáy utcában.

A csapatszintű edzések bevezetésétől függetlenül az egészség megóvása a legfontosabb, így a tréningek időszakában a sportközpont területére kizárólag a Vasas FC játékosai és stábtagjai léphetnek be, így kérjük szurkolóinkat és minden érdeklődőt, hogy ne induljanak el a Fáy utcába, az edzések minden esetben zárt kapusak lesznek.

Bár fokozatosan életbe lépnek a kijárási korlátozásra vonatkozó enyhítő rendelkezések, mégis fontos kiemelni, hogy a játékosok és stábtagok nem csupán a közös edzések során tartják be az előírt egészségügyi protokollt, hanem a foglalkozásokon kívül, otthonaikban is az előírt szabályoknak kell megfelelniük: saját és mások egészségének megóvása érdekében az edzéseken kívül minden egyéb közösségi tevékenységtől, programtól szigorúan tartózkodniuk kell.