Burmeister: Még jobb játékra lehetünk képesek

2017-01-14 14:37
Német belső védőnkkel, Felix Burmeisterrel beszélgettünk várakozásairól, illetve az edzőtáborban szerzett benyomásairól.

Hogyan töltötted az elmúlt év utolsó napjait?
- Egy kis időt együtt töltöttem a családdal, barátokkal. Jót tett egy kis kikapcsolódás, de utána én is munkába álltam, hiszen edzésben kellett tartani magam. Már csak azért is, mert tudtam, hogy Ferenczi Pista alaposan meg fog dolgoztatni minket ezekben a hetekben. Emiatt naponta futottam is az elmúlt időszakban, plusz labdás edzéseket is végeztem. Ezek különösen jólestek.

Mi a véleményed az edzőtáborról, a körülményekről, lévén Te először jártál itt? 
- Látni lehet a körülményeken, hogy inkább a fizikai felkészülést segíti ez az edzőtábor. Tudtuk eddig is, hogy így lesz, erre szükség is van. Ez a felkészülés időszaka. Mivel Magyarországon a téli szünet nagyjából 1 hónappal hosszabb, mint Németországban, így több időnk van az alapoktól építkezve elvégezni a munkánkat. Igaz, a szünet is hosszabb.

Mennyire tudtad az extrém hideg időjárást megszokni? 
- El kell fogadni. Persze tudja az ember, hogy ez van, fejben próbál felkészülni rá, de száz százalékosan nem igazán lehet. Az edzést pedig időjárástól függetlenül el kell végezni, de a stáb is tudja, hogy mikor mit, így nagy gond nincs vele.

Hogy állsz a motivációval a tavaszi szezont illetően? 
- Természetesen mindannyian nagyon várjuk már a kezdést. Egy jó közösség verődött itt össze, kiváló őszi fél szezont produkáltunk. Azonban láttuk mi is, hogy vannak olyan elemei a játéknak, amiben lehet még javítani vagy jobbnak lenni. Amennyiben sikerül végigjárnunk ezt a fejlődési utat, még jobb játékra lehetünk képesek, és ellenfeleinknek még nehezebb lesz ellenünk játszani.