Birtalan: javuló játékot és győzelmet várok

2018-08-04 15:08
Támadónk nyilatkozott a monori meccs tanulságairól, a budafoki találkozó várakozásairól, és arról a reményéről, hogy szurkolóink ezúttal is szép számmal fogják támogatni a csapatot idegenben.

Még egy rövid gondolat erejéig térjünk vissza a Monor elleni mérkőzésre. Ilyen nehéz találkozóra számítottál?

- Nagyjából igen. Sok új játékos jött a csapatunkba, első mérkőzés volt a bajnokságban, és mindegyikünkben dupla bizonyítási vágy égett. Ez pedig át tud csapni görcsösségbe. Én is jobban izgultam a találkozó előtt, mintha egy egyszerű bajnoki lett volna, ami a játékomon látszott is. Másrészt mivel a játékostársaim többnyire különböző csapatokból érkeztek, hiába van meg bennük a tudás, és hiába játszottunk az elmúlt hetek felkészülési meccseit, ám még idő kell, hogy összeszokjunk.

Igaz lehet-e az a feltevés, hogy a Vasas ellen minden ellenfelünk meg akarja mutatni mit tud?

- Úgy érzem ez a gondolat feltétlenül megállja a helyét. Az NB II-ben szerintem minden együttes jobban felszívja magát, és bizonyítani akar ellenünk. Ezzel nincs probléma, erre is fel kell készülnünk, hétről-hétre. Hiszem, hogy a csapatunkban van annyi minőség, és tudás, hogy még ha nem is fogunk ki csúcsformát, akkor is képesek vagyunk győzni. Meggyőződésem, hogy mindig lesznek olyan társaim, akik kiváló teljesítményükkel kihúznak minket a csávából, mint legutóbb Hinora Kristóf. Nem érett még össze a csapatunk, de tudom, hogy ez az idő előrehaladtával jönni fog, és azzal párhuzamosan az eredményességgel is párosul majd.

Nem ismeretlen számodra vasárnapi ellenfelünk, hiszen az elmúlt NB II-es évadban kétszer is játszottál ellenük. Milyen tapasztalatokat szereztél a Budafok együtteséről?

- Vegyes a kép. 2017 őszén Budafokon 2-0-ra sikerült nyernünk ellenük, az egyik gólt éppen én szereztem. Aztán ez év áprilisában, amikor a Budafok az életéért, a bennmaradásért küzdött, mi pedig elkényelmesedve, szinte már biztos dobogós helyen álltunk, úgy, hogy előbbre nem tudtunk lépni, hazai pályán 1-0-ra vereséget szenvedtünk. Nagyon komolyan kell vennünk őket, nem véletlenül maradtak benn a másodosztályban. De ha mi azt játsszuk, amit tudunk, és kijön a két csapat közötti tudásbeli különbség, akkor győztesen hagyhatjuk el vasárnap este a budafoki stadiont.

Hogyan készült fel a csapat az edzések mellett a Budafok elleni bajnokira?

- A szakmai stábunk alaposan kielemezte a Budafok múlt heti játékát a Vác ellen, amelyen 2-1-es vereséget szenvedtek. A csütörtöki edzés előtt a teljes csapattal áttekintettük ennek a mérkőzésnek a főbb momentumait. Hiába változott az edző személye, de mivel a személyi összetétel alig módosult, így a csapatuk erősségei és gyenge pontjai nagyjából ugyanazok, mint voltak a múlt évadban.

Mit vársz a Budafok elleni mérkőzéstől?

- Mindenképpen azt, hogy javuló játékkal a három pontot sikerül megszereznünk. Erre jó esélyünk van, de nagyon meg kell majd dolgoznunk a győzelemért ezúttal is. A Monor elleni mérkőzés holtpontjain sokszor átsegített minket a Vasas-szurkolók biztatása, amit ezúton is köszönök csapattársaim nevében is. Remélem, hogy hasonló támogatást élvezhetünk a Budafok elleni találkozón is.

Kövess minket instagramon! - https://www.instagram.com/vasasfc/