Berecz: Megkoronázhatjuk a szezonunkat

2017-05-18 08:05
Berecz Zsombor a Mezőkövesd elleni kupaelődöntő 4. percében szerzett fejesgólja megadta az alaphangját a találkozónak, amely végül Vasas-gálává alakult.

Rendkívül fontos gólt szereztél. Hogyan emlékszel vissza rá?
- Észrevettem, hogy már Máté lábán van a labda és próbáltam mélységből beindulni. Jó ütemben kaptam a labdát. Észleltem, hogy a kapus kimozdult a kaputól 7 méterre, sőt megtorpant, így a hosszúba sikerült befejelnem.

Gólod meghatározó volt a meccs kimenetele és a továbbjutás szempontjából.
- Így is terveztük, hogy minél hamarabb gólt szerezzünk. Ez megnyugtatott minket. Tudtuk, hogy ezzel közelebb került a továbbjutás, hiszen nem éreztük azt, hogy ellenfelünk képes lehet 4 gólt szerezni.

A lelkednek jót tett ez a találat a Haladás elleni kihagyott büntető után?
- Természetesen minden megszerzett gól jót tesz, sikerélmény és önbizalomnövelő. Az elhibázott büntető egyértelműen rosszul esett abban a pillanatban, de nem szabadott túl sokat rágódnom ezen. Muszáj volt túllépnem rajta, hogy tudjak koncentrálni már erre a kupaelődöntőre.

Mit jelent számodra, hogy bejutottunk a Magyar Kupa fináléjába?
- Nekem egy óriási dolog, mivel ez lesz pályafutásom első döntője. Nagy reményekkel várom a döntő mérkőzést. Remélem, számunkra jól sikerül majd és azzal megkoronázzuk ezt a kupaszezont.

Az idősebb játékosaink, akik már játszottak kupadöntőt - Debi, Kuli, Polekszics, Vasi - meséltek-e élményeikről nektek?
- Annyit mondtak, hogy egy rendkívül felemelő érzés, és semmivel össze nem hasonlítható atmoszférája van egy kupadöntőnek.

Mit gondolsz arról, hogy ellenfelünk, az FTC hazai pályáján kell játsszuk a döntőt?
- Nyilvánvalóan ez a Fradinak előny lesz, bár az utóbbi két Groupamában tett vendégeskedésünk alkalmával győztesen hagytuk el a pályát. Miért ne történhetne ez így a kupadöntőn is. Másrészt úgy tudom, hogy a Ferencváros szurkolói ugyanannyi jegyet kapnak majd, mint a mieink. Így élvezhetjük nagyszerű szurkolótáborunk támogatását. Ezúton köszönöm meg a Mezőkövesden hazai hangulatot teremtő több száz drukkerünk fantasztikus buzdítását.