Berecz: Jól esett a játék, kell még néhány hét

2017-07-31 11:30
Több hetes kihagyás után ismét a kezdőcsapatban kapott helyet irányító középpályásunk Berecz Zsombor, aki jelentős mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a harmadik bajnokinkon a legjobb teljesítményt nyújtsa a csapat.

Milyen érzés volt ismét a pályán lenni?
- Nagyon jó érzés volt, és már labdaéhségem is volt, mivel már régen játszottam tétmérkőzést. Hiányzott a találkozók előtti izgalom és a játék a srácokkal. Bár el kell, hogy mondjam, a nagy meleget nehezen viseltem, de nyilván az senkinek sem esett jól. De ettől függetlenül úgy érzem, hogy ezzel a győzelemmel sikerült megtennem az első lépést, és a csapatnak is a sikeres jövő felé. 

Úgy tűnt a játékodon, mintha nem is hagytál volna ki több hetet. 
- Azért ez még nem az a teljesítmény, amit várok magamtól, mert a fizikális rész még hiányzik a játékomból, de hiszem, hogy mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobb leszek. Nyilván még legalább 1-2 hét, amíg erőnlétileg újra a topra kerülök, amiért sokat kell dolgoznom. 

A lábad már rendben van, fájdalmat nem éreztél a pályán? 
- Hála Istennek, a lábammal minden oké, fájdalom már nincs. Néhol még apróbb bedagadások jelentkeznek, de azt mondták, hogy ez az esetemben, egy ilyen beavatkozás után természetes. 

Mennyire volt nehéz ellenfél a Puskás? 
- Úgy gondolom, az első félidőben mi domináltunk, nekünk voltak nagyobb helyzeteink. A második félidő első húsz percében ők irányították a játékot, eltalálták a felső kapufát, jöttek ránk rendesen. De egy kis szerencsével sikerült kivédekeznünk a rohamaikat, utána pedig a második találatunkkal megadtuk nekik a kegyelemdöfést. Azzal pedig szerintem el is dőlt a mérkőzés. 

Ezen a pályán másodszorra sikerült nyernünk bajnoki mérkőzést. Ez jelenthet bármit a jövőre nézve?
- Nem hinném, hogy az itteni korábbi gyengébb eredmények a pálya talaja, vagy környezete miatt történtek. Nyilván kedvezőbb lenne, ha hazai pályánkon játszhatnánk, erre azonban még csaknem egy esztendőt várnunk kell, és most ilyen körülmények között kell jól teljesítenünk, és a maximumot kihozni magunkból.