Berecz: Bombagólommal megtört az átok

2016-08-18 08:19
Húszéves középpályásunk a Honvéd elleni találkozó 29. percében, csaknem 30 méterre a kaputól, kicsit jobb külsővel akkora gólt lőtt a Honvéd kapujába, amiről évek, talán évtizedek múlva is beszélni fognak a drukkerek, mint Várady Béla, vagy Zombori Sándor egy-egy hálószaggatójáról.

- Mióta vártál egy ekkora gólra?

- Időtlen, idők óta. Mindenesetre, végre nem vetődtek bele a lövésembe, nem ment fölé-mellé, mint oly sok próbálkozásom az elmúlt években, hanem végre eltaláltam a kaput, és gól lett. És ez volt az első NB I-es gólom!

- Már két éve az NB II-es Vasas csapatában, 18 évesen is neked volt az egyik legerősebb lövésed a csapatban, és az edzések végi szabadrúgás specialisták között tartottak már akkor is nyilván. Mi okozhatta, hogy több mint két esztendő múlva „sült el a lábad” bajnoki mérkőzésen?

- Ne értsen félre senki, de kimondom: úgy éreztem el vagyok átkozva, hogy nem sikerül távoli lövésből gólt lőnöm. Hiába biztattak a játékostársaim, az edzőim, a barátaim és a kedvesem, hogy türelem, hamarosan áttör a gát, de csak nem sikerült. Egészen a szombat estéig.

És áttört! Mit éreztél abban a pillanatban, amikor láttad a hálóba csapódni az elemi erejű, védhetetlen lövésedet?

- Amint látható is volt, legszívesebben kifutottam volna a világból, örömömben. Azt se tudtam hirtelenjében a boldogságtól, hogy hol vagyok. Az ülőoldali kerítéshez, kedvesemhez és szüleimhez rohantam, akik tartották bennem évek óta a lelket és folyamatosan pozitív gondolkodásra serkentettek.

- Most már elhiszed, hogy vége lehet a balszerencsés szériádnak? Hiszen eddig is az egyik legjobb lövő voltál a csapatnak.

- Igen felszabadító érzés. A jövőben ha lövőhelyzetbe kerülök, lelki szemeimmel már azt fogom látni, hogy a labda az ellenfél hálójában kötött ki.

- A Honvéd elleni meccsre rátérve: milyennek érezted a mérkőzést a pályán?

- Úgy érzem, az első 10 percet leszámítva végig uraltuk a találkozót. Nagyon nehéz meccs volt, de úgy vélem ellenőrzésünk alatt tartottuk végig és ezért is nyertük meg. Úgy gondolom, mindegyik csapatrész kivette a részét ebből a sikerből, és ez a győzelem a csapat egészének, egységének a diadala volt.

Kicsit tekintsünk előre. Vasárnap mire számíthatunk Diósgyőrben?

- Az biztos, hogy borzasztóan nehéz, küzdelmes mérkőzés lesz. Diósgyőrben nem könnyű nyerni a hangulat miatt. De oda is azzal a szándékkal megyünk, hogy elhozzuk a 3 pontot.