Berecz: Boldog vagyok, hogy megnyertük a bronzcsatát

2017-04-16 12:50
21 éves irányítónk ismét jól mozgatta a csapatot, jó helyen volt nála a labda, és oroszlánrésze volt az FTC elleni 2-1-es diadalban.

Úgy tűnik, ha Berecz Zsombor gólt lő egy bajnokin, akkor nyer a csapat. Így volt ez március elején, amikor a Mezőkövesd ellen találtál be. Egy kis túlzással a Groupamába pedig győzni járunk. 

Azért ez egy kicsit nagyképű kijelentés lenne, de tény, hogy az elmúlt két itteni mérkőzésünkön jól jött ki a lépés, és győzni tudtunk. Mindig jó érzés itt nyerni. Viccesen mondhatnánk, hogy a mostani „otthontalanságunkban” lehet, hogy itt kellene játszani a „hazai” meccseinket és akkor talán több pontunk lenne. Az már csak hab a tortán, hogy gólt is tudtam rúgni. 

Kívülről úgy tűnt, hogy a meccs első 20 percében a Fradi játéka egy kissé meglepett minket. Jobban, agilisabban, veszélyesebben játszottak, mint amire számítani lehetett. Így érezted te is? 

Engem nem lepett meg a játékuk, hiszen mégiscsak hazai pályán voltak, ezért saját közönségük előtt támadólag léptek fel. És ne feledjük el, hogy ez egy bronz rangadó volt, mivel mindkét csapat a legrosszabb esetben is a tabella 3. helyére pályázik. Inkább magunkban keresném a hibát a találkozónak ebben a szakaszában. Talán nem olyan elánnal mentünk bele a párharcokba, amennyire kellett volna. Talán egy kicsit le is becsültük a Ferencvárost, mivel arra gondolhattunk, hogy ők lelkileg meg vannak roggyanva, mert nem úgy sikerültek a korábbi meccseik, ahogy azt tervezték. De hála Istennek az az egy félidőnyi előny, amit adtunk nekik az elegendő volt ahhoz, hogy a második félidőben már átvegyük a játék irányítását és győztesen hagyjuk el a pályát. A két gólunk és az ő kiállításuk után úgy vélem, nem volt kérdés, hogy nyerni fogunk. 

Ha 50. perc környékén járunk, várhatjuk az újabb Berecz-gólt, mivel a legutóbbi, már említett bajnoki találatod is e tájban esett. Miképpen emlékszel vissza a mostani találatodra? 

Ez egy korszerű támadás eredménye volt. Gaál Bálint a jobboldali 16-os sarka közelében robogott fel. Én már korábban kértem tőle a labdát, de ő a legjobb ütemben laposan visszagurította nekem, én pedig kapásból a rövid sarokba bombáztam.

Amikor egy csapat másfél percen belül kap két gólt, feltételezem, hogy teljesen le tudja taglózni a játékosokat. 

Valóban, belegondolva a helyzetbe ha egy csapat ilyen rövid időn belül megfordítja az eredményt, az lelkileg lenullázza az azt elszenvedő csapat játékosait. Ez olyan, mintha egy bokszoló kap egy megrendítő ütést, amiből még nem „józanodott” ki és rögtön kapja következőt, amitől megtántorodik és a menet végéig meghatározza a mozgását. 
De mivel mi voltunk ennek a szituációnak a nyertesei, így boldog vagyok. 

A jövő szombaton fogadjuk „hazai” pályán a Honvédot, ami talán a bajnoki cím szempontjából is meghatározó csata lesz. Mit vársz attól a találkozótól? 

A kispestiek – ahogyan a tabella is mutatja – nagyon összeállt stabil és veszélyes csapat. Az eredményeik is kiemelkedőek. De ettől függetlenül szerintem nem verhetetlen csapat. És a jövő héten jó eséllyel a győzelem reményében, fogadjuk őket a Szusza stadionban. 

Az FTC ellen megkapta ötödik sárgáját Risztevszki, James és Remili is, így a Honvéd elleni fontos meccsen nem léphetnek pályára. 

Ez sajnálatos, hogy eltiltások miatt olykor kiesnek kulcsjátékosaink, de szerintem vannak olyan játékosaink, akik képesek őket pótolni.