Bemutatkozás

2014-01-22 00:00
A ma délelőtti első edzés előtt az öltözőben bemutatkozott a Vasas labdarúgócsapatának új vezetése, illetve a szakmai stáb.


A ma délelőtti első edzés előtt az öltözőben bemutatkozott a Vasas labdarúgócsapatának új vezetése, illetve a szakmai stáb.

Elsőként Markovits László, a Vasas SC elnöke tájékoztatta a játékosokat immár személyesen is a Vasas SC és Jámbor János között létrejövő megállapodásról.

Január 1-től az operatív irányítással kapcsolatos feladatokat a Jámbor János által megbízott új ügyvezető, Vancsa Miklós látja el. Az ő feladata volt így a szakmai és az adminisztratív stáb összeállítása. Az már a korábbi hírekből biztossá vált, hogy a vezetőedző Szanyó Károly lesz. Segítője továbbra is a klubhoz ezer szállal kötődő Tóth András marad, a kapusedzői poszton változás történt, Bíró Szabolcs lett erre a feladatra kijelölve. Új fejlemény továbbá, hogy a technikai feladatokért Keresztúri András fog felelni, aki szintén a Vasas egykori játékosa.

Vancsa Miklós elmondta a labdarúgóknak, hogy az eredményesség elsősorban rajtuk áll, de az ehhez szükséges nyugodt hátteret biztosítani fogja a vezetőség. Kiemelte, hogy a szakmai stáb minden tagja eredményes labdarúgó pályafutást tudhat maga mögött, többségük pedig nem először fordul meg a Fáy utcában. Ebből szakmailag és klubhűség szempontjából is sokat profitálhatnak a keret tagjai.

Szanyó Károly, az új vezetőedző is köszöntötte játékosait, elmondta, hogy sok információja van már a csapatról, de a napokban mindenkivel egyenként is fog konzultálni. Hozzátette, hogy fiatal edzőként őszinte, közvetlen viszonyt szeretne kialakítani a játékosokkal, megadva egymásnak a kölcsönös tiszteletet. Szóba került a felkészülés is, amely - Szanyó szavaival élve - nem lesz rövid és könnyű a csapat számára.

Ott volt az öltözőben labdarúgó legendánk, a Vasas SC tiszteletbeli elnöke, Raduly József is, aki üdvözölte a régi ismerősök, Jámbor János és Vancsa Miklós visszatérését. A játékosokat pedig arra kérte, hogy az eredményesség érdekében fegyelmezetten tegyék a dolgukat. Legendánk azzal zárta szavait, hogy nagyon bízik az eredményes jövőben.

A csapat Szanyó Károly irányításával délelőtt tíztől kezdte el első edzését a Mészöly Kálmán műfüves pályán.