Bemutatjuk a Videoton csapatát

2018-05-18 16:41
Szombaton 17:00 órától a Szusza-stadionban fogadjuk az NB I jelenlegi listavezetőjét, a Videoton csapatát.

A 30. forduló után a fehérváriak 18 győzelmet értek el, ami a legtöbb a bajnokságban, míg üldözőjük az FTC, eggyel kevesebbszer hagyta el a pályát győztesen. Nyolc döntetlenjükkel a hetedik legtöbb ikszet érték el. Négy vereségükkel viszont csak a másodikak a háromszor kapitulált FTC után. 59 lőtt góljuk kettővel kevesebb a legtöbbet elért FTC után, viszont a bekapott gólok (26) tekintetében elsők, és legfőbb riválisuk 27-tel a második. A 33-as gólkülönbségük egyel rosszabb, mint a Fradié.

Formájuk alapján az elmúlt öt találkozón 8 pontot szereztek (kettővel kevesebbet, mint az e tekintetben listavezető PAFC), amivel az Újpesttel, a Mezőkövesddel és a Honvéddal négyes holtversenyben a másodikak. Legyőzték a Debrecent (1-0), és a Haladást (3-0), ikszeltek a Mezőkövesddel (0-0), és az FTC-vel (0-0), továbbá vereséget szenvedtek (0-1) s Paks otthonában.

Vendégként a 14 mérkőzés alapján 22 ponttal, a DVSC-vel, és a Honvéddal hármas holtversenyben az elsők. Négy alkalommal szenvedtek vereséget, mindegyiket idegenben. Kikaptak tőlünk (3-1), az FTC-től (3-1), a Haladástól (1-0), valamint a Pakstól (1-0).

A fehérváriak házi góllövő listáját Danko Lazovics vezeti 14 találattal, akit Marko Scsepovics (10) és Loic Nego (6) követ.

A május 12-i Videoton – Haladás (3-0) találkozón a következő 14 játékos kapott játéklehetőséget: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius (Tóth B. 88.), Stopira (Tamás K. 87.) - Pátkai, Hadzic, Varga J., Nikolov - Kovács I., S. Scepovic (M. Scepovic 76.).

Eltiltás miatt Fiola Attila és Danko Lazovics nem léphet pályára ellenünk. A sérvvel műtött Szolnoki Roland sem állhat rendelkezésre szombaton.