Bemutatjuk a vasárnapi ellenfelünket

2017-07-22 08:37
Július 23-án vasárnap, a 18:00 órakor Balmazújvárosban kezdődő mérkőzésen, az NB I újoncához látogatunk, amely az első fordulóban meglepetésre 1-1-es döntetlent ért el Felcsúton, az esélyesebb Videoton ellen.

Sokan az egyik kiesőjelöltnek tartották a Balmazújváros együttesét, abból kiindulva, hogy az újonc csapatoknak általában nem könnyű felvenni a másodosztályhoz képest nagyobb iramot. Emellett van igazság abban, hogy a 12 csapatos bajnokságban nem nehéz egy vereség sorozat után az utolsó helyre csúszni, ahol a győzelmi kényszer görcsössé és hitetlenné teheti a játékosokat. Hogy ez ne így legyen egy csapatnyi játékost igazoltak, java részüket rutinos labdarúgók alkotják.

Vasárnapi ellenfelünknél az egyik legmeghatározóbb változás, hogy nyáron az NB II-es bajnokságban ezüstérmes csapat edzője, Feczkó Tamás távozott és a másodosztályba kiesett MTK Budapest hívását fogadta el. Utódja Horváth Ferenc lett, aki 44 éves kora ellenére hét éve vezetőedző. Megfordult két alsóbb osztályú csapatnál, Vecsésnél és a Szigetszentmiklósnál, majd 2012-ben debütált az NB I-ben a Kecskemét csapatánál, utána a Paks, a Győr, ismét az SZTK, a Videoton és a DVTK következett.

A Balmazújváros csapata a nyáron eddig tíz játékost igazolt, köztük több rutinos idegenlégióst. Érkezett a szerb Nemanja Andrics (Újpest), a grúz Bacsana Arabuli (Dinamo Tbiliszi). Ante Batarelo (horvát, NK Solin) 3 éve már volt az újvárosiak játékosa, amikor az NB II-ben a tavaszi szezon kezdetén biztos kiesőnek tartott együttes, csapatnyi idegenlégióssal kiharcolta a bennmaradást.

Nyáron érkezett még Bokros Tibor (DVSC – kölcsön után), Haris Attila (FTC, aki legutóbb kölcsönben Soroksárott játszott), Póti Krisztián (Sopron), Eke Uzoma (nigériai, Berliner AK ’07). Jurij Habovda (ukrán), Rácz Ferenc (ETO Győr), és Pogacsics Krisztián (PAFC).   

A távozók listáján különösen két játékos érzékeny veszteség: az öt gólt szerző Heffler Norberté, aki a Mezőkövesdtől volt kölcsönben, valamint Farkas Balázsé, aki volt mesterét követte az MTK-hoz.
Rajtuk kívül távozott még Gazsi Tamás (Szolnoki MÁV – kölcsön után végleg), Hadházi DávidKapacina KevinKiss László (velük szerződést bontottak), Papp Ferenc (Szeged 2011), továbbá kölcsönből visszatért klubjához: Balogh Krisztián (DVSC).

Az előző bajnoki évad házi gólkirálya, Fekete Ádám (8) volt, aki a nyári felkészülési meccseken is őrizte gólerős formáját, mivel a három nyári mérkőzésen is betalált, míg a legutóbbi két találkozón az új szerzemény, Andrics is eredményes volt.

Július 16-án, vasárnap a Videoton elleni 1-1-re végződött bajnokin öt új igazolással, így állt fel a Balmaz Kamilla (gólszerző Andrics):

Horváth L. – Habovda, Tamás L., Rus, Uzoma – Vajda S., Sigér, Haris, Zsiga (Fekete Á. 59′) – Kovács Á. (Batarelo 71′), Andrics (Virág 80′) 

A csapat játékosa, Tamás László, aki 2014 januárjától 2015 nyaráig, az NB II-es bajnokcsapatunk tagjaként volt játékosunk, és egyéves siófoki kölcsönadás után, 1 éve nyáron igazolt tőlünk Balmazújvárosba, ahol alapember lett. (Fotó: vidi.hu)