Bemutatjuk a Vác együttesét

2018-10-02 18:55
Szerdai ellenfelünk az NB II-es bajnokság 10. fordulója után 13 pontjával – egy győzelemnyire mögöttünk - a 12. helyet foglalja el a tabellán.

Eddig három győzelmet arattak (Budafok 2-1; Budaörs 1-0; Cegléd- 1-0), négy alkalommal egy ponttal kellett beérniük (Dorog- 1-1; Soroksár 0-0; Mosonmagyaróvár- 1-1; ZTE 1-1;) továbbá nem bírtak három ellenfelükkel (Gyirmót- 0-3; Kazincbarcika 0-2; Monor 1-2).

A nyári átigazolási időszakban mindösszesen kilenc új játékos érkezett a csapathoz. Leszerződtették többek között Csillag Dáriust (Soroksár), Dlusztus Andrást (Békéscsaba – kölcsönből vissza), Mátyás Zsoltot (Honvéd), Murai Márkot (Mezőkövesd, legutóbb Kazincbarcika, kölcsönben), Nagy Gábort (FTC, legutóbb kölcsönben Balassagyarmat), és Varga Szabolcsot (MTK – kölcsön után végleg).

Távozott az együttestől például a második forduló után hozzánk igazolt Balajti Ádám, Gulyás Máté (Nyíregyháza), Kiliti Róbert (Paksi FC – kölcsönből vissza), Nagy Richárd (Mezőkövesd, onnan Kaposvár, kölcsönbe), valamint Tóth Ferenc (Monor).

Ez év nyarán két és fél éves közös munka után John P. Marshall, a Vác FC tulajdonosa nem hosszabbította meg Nagy Tibor vezetőedző lejáró szerződését, akivel a csapat 2016/17-ben a hatodik, míg 2017/18-ban tizedik helyet tudta elérni az NB II-ben. A piros-kékek új trénere Zoran Szpisljak lett, aki korábban dolgozott az Újpest és a Békéscsaba együttesénél is.

A 10 forduló alatt 8 gólt szereztek. Legeredményesebb játékosuk Zsolnai Richárd 3 találattal. (Az első fordulóban még a Vác mezében a Budafoknak két gólt lövő Balajti már csapatunk tagja.)

A csapat tagjai között találjuk a 28 esztendős Vasas-nevelésű védőt, Görgényi Dávidot, aki 2008 és 2015 között erősítette csapatunkat. 2011 és 2013 között szintén Angyalföldön játszott a 28 éves Halasi Péter kapus.

A rutinosabb játékosaik közé tartozik a 30 esztendős, 66 NB I-es mérkőzést lejátszott Dlusztus András hátvéd is, aki megfordult Sopronban, Pápán, és Békéscsabán is.
Említést érdemel még a 29 éves, 116 NB I-es mérkőzéssel a háta mögött, Búrány Zoltán középpályás, aki egyebek mellett a DVTK, a Szolnok, a Haladás, továbbá a Mezőkövesd csapatait is erősítette. Hozzá hasonlóan a tapasztaltabb játékosaik közé sorolható a 32 esztendős, hátvéd, Hegedűs Csaba is, aki a Mezőkövesd gárdájában 17 NB I-es találkozón lépett pályára.

Szeptember 30-án, a 10. fordulóban a Hévízi úton (mindkét csapatnak jelenleg ez az ideiglenes hazai pályája) a Monortól 2-1-es vereséget szenvedett Vác csapata ebben az összeállításban játszott:
Halasi – Görgényi, Dlusztus, Szabó N., Földi, Búrány (Borvető, 67.') – Kákonyi, Tóth G., Zsolnai R., Varga Sz. (Csillag D., 60.') – Murai.
Gólszerzők: Szerencsi (8.'), Fülöp N. (70.'), illetve Dlusztus (84.'). (Fotó: vacfc.com)