Bemutatjuk a Siófok együttesét

2018-08-09 17:05
Augusztus 12-én, vasárnap 19:00 órától a Siófok otthonában lépünk pályára, ahova a nyáron egy kezdőcsapatnyi új játékos érkezett, ám még többen, 13-an távoztak az együttesből.

A Siófok a 2017/18-as NB II-es bajnokságban 45 ponttal a 13. helyen végzett, mindössze egy győzelemmel előzték meg a már kieső Szolnok csapatát. Az elmúlt bajnoki évadban házi gólkirályuk Elek Bence lett 13 találattal.

A nyári átigazolási időszakban tizenegy új játékost igazoltak. Érkezett Bolla Bendegúz és Réti Patrik (mindketten Mol Vidi FC – kölcsönbe), Csibra Dániel (Vasas Kubala Labdarúgó Akadémia), Csilus Tamás (Nyíregyháza), Fehér Zsolt (Békéscsaba, kölcsön után végleg), Horváth Attila (Szeged-GA), Lorentz Márton (Mol Vidi FC – kölcsön után végleg), Medgyes Zoltán (Haladás, kölcsönbe), Molnár Péter (Paks), Szilágyi Péter (Cegléd), Tóth Martin (Haladás, kölcsönbe).

A csapatot elhagyók száma kettővel több, összesen 13. A teljesség igénye nélkül távozott a 39 esztendős kapus, Balajcza Szabolcs, Balázs Zsolt (ZTE FC – kölcsönből vissza), Bévárdi Zsombor (Videoton – kölcsönből vissza, onnan Vasas, kölcsönbe), Lénárt András (Mol Vidi FC – kölcsönből vissza), Kovács Dávid (VKLA – kölcsönből vissza), Szilágyi Zoltán (VKLA – kölcsönből vissza), továbbá Vólent Roland (Gyirmót).

Érdekesség, hogy a Siófok csapatkapitánya az a Gál Mátyás, aki 2013 és 2015 nyara között csapatunkat erősítette, és aktívan kivette részét a 2014/15-ös NB II-es bajnokcsapat küzdelmeiből. Mellette az idén nyáron igazolta le a Siófok azt a 30 esztendős Szilágyi Péter csatárt, aki pályafutása során három alkalommal is volt csapatunk tagja, 2009 őszi idényében, 2011 tavaszán, majd a 2012-13-as teljes évadban. A 33 éves Nagy Dániel 2015 nyara óta tagja az együttesnek, és éppen csapatunktól (2014/15) igazolt a balaton-parti együtteshez.

Az 1. fordulóban a siófokiak hazai pályán 3-2-re kikaptak a ZTE csapatától. Pedig a 77. percben még 2-1-es győzelemre álltak, ám az utolsó 5 perc alatt fordítottak a zalaiak. Gólszerzők: Elek B. (51.', 77.'), illetve Vojnovics (43.'), Madarász (86.'), Babati (91.'). 
Akkor így állt fel a Siófok: Molnár - Kiss B., Fehér, Lorentz, Nemes -  Gál,  Csilus (Petneházy – 63.') - Nagy D., Medgyes (Szilágyi P. – 77.'), Réti (Bolla a félidőben) - Elek. Vezetőedző: Varga Attila

Augusztus 5-én a nyitó fordulóbéli ellenfelünkkel, a BSS Monor együttesével játszottak a III. kerületi TVE Hévízi úti Stadionjában, és 2-0-s vereséget szenvedtek.

A Siófok ebben az összetételben játszott: Molnár P. – Kiss B., Fehér Zs., Lorentz, Nemes (Szilágyi P. – 46.') – Gál, Csilus (Petneházi – 46.') – Nagy D., Bolla, Medgyes (Horváth A. – 71.') – Elek B. Vezetőedző: Varga Attila.

A Siófok gárdája két vereséggel 2-5-ös gólkülönbséggel a 19. helyen áll az NB II-es bajnokságában. (Fotó: bfc-siofok.hu)

Jegyinformációk - itt!