Bemutatjuk a PAFC csapatát

2018-04-07 12:17
17 órakor a Puskás Akadémia együttesét fogadjuk a Szusza-stadionban.

Szombati ellenfelünkkel - egyik közvetlen vetélytársunkkal a bennmaradásért folytatott küzdelemben – fej-fej mellett állunk azonos (26) ponttal a 8-9. helyen.

Csupán eggyel több győzelmünkkel (7) előzzük meg őket a tabellán.

Az elmúlt öt forduló – egyúttal a tavasszal lejátszott meccsek – alapján a PAFC a 11. helyet foglalja el három ponttal, ami három döntetlenből és két vereségből tevődött össze.  Megosztozkodtak a pontokon a Mezőkövesddel (0-0) idegenben, a Debrecennel (0-0) otthon, és a Videotonnal (0-0) otthon. Alulmaradtak a Pakssal (1-3) idegenben, és az FTC-vel szemben (1-3) idegenben.   

Ez azt is jelenti, hogy a tavaszi öt találkozón mindössze két gólt lőttek és kaptak hatot.

Érdekesség, hogy a 19., utolsó őszi forduló után a felcsútiak a 8. helyen voltak 23 ponttal, 7, illetve 4 ponttal az akkor kieső helyen lévő Mezőkövesd és Balmazújváros előtt. Öt forduló alatt ez az előny két pontra zsugorodott. Ezért lapértesülések szerint ingataggá vált Pintér Attila vezetőedző helyzete.

A télen leigazolták a szlovén Denis Klinart (Olimpija Ljubljana), az uruguayi Diego Gonzalo Vega Martínezt (CA River Plate), a szlovén Dejan Trajkovskit (FC Twente). Kölcsönbe érkezett a nigériai Ezekiel Henty a Videotontól.

Zalaegerszegre távozott Hudák Martin, és kölcsönbe került Nyíregyházára Csilus Ádám.

A PAFC házi góllövő listáját 10 találattal Josip Knezevics vezeti, akit Ulysse Diallo 6, és Szakály Péter 4 találattal követ.

Eltiltás miatt nem léphet pályára ellenünk Osváth Attila (öt sárgalap), és Ezekiel Henty (piros lap). 

A szombati bajnoki mérkőzés előtt, ellenfelünk április 4-én, szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Diósgyőrrel mérkőzött meg annak mezőkövesdi ideiglenes otthonában. Az első meccsen a DVTK 1-0-s előnyt szerzett Felcsúton, ám a szerdai visszavágón meglepetésre a felcsútiak 3-0-ra nyertek, Perosevics, Knezevics és Henty góljaival.

A március 31-i, 24. fordulóban a Videoton ellen hazai pályán döntetlent elért csapat összeállítása:

Hegedüs L. – Osváth, Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Knezevic (Latifi 86.), Zsidai, Balogh B. – Perosevic (Madarász 78.), Radó (Diallo 46.)

Jegyinformációk - itt!