Bemutatjuk a Nyíregyháza csapatát

2018-08-31 16:20
Aligha kétséges, hogy a múlt idényt is a másodosztályban játszó együttesek közül a Nyíregyházánál volt a legnagyobb vándorlás: 15 érkező mellett 19-en elhagyták a klubot, és a szakmai stáb is kicserélődött.

Az érkezők között található a 31 éves Bakos Szabolcs (Budaörs), aki 2009 és 2012 között csapatunkat erősítette, valamint a 27 esztendős Polényi Gábor (ZTE), aki 2010-13 között, valamint 2014-15-ben volt játékosunk.

Kölcsönből visszatért a nyírségiekhez több futballista, így Bíró Dominik (Nyírbátor), Csernák Martin (Nyírbátor), Horváth Ferenc és Szegedi Bence mindketten a Cigándból. Leigazolták még Daru Bencét (Paks, legutóbb kölcsönben Győr), Fadgyas Tamást (MTK), Gulyás Mátét (Vác), Gyurján Bencét (Békéscsaba), Nagy Józsefet (Pécs), és Nagy Tamást (ZTE).

Az utánpótlásból felkerült Kulcsár Hunor, Nagy Máté, és Tóth Ádám

A távozók népes táborát a 37 éves, négyszeres magyar gólkirály (2-szer NB II-es) Bajzát Péter vezeti aki befejezte pályafutását. 

A teljesség igénye nélkül elhagyta az együttest Csilus Ádám (Csákvár, kölcsönbe), Csilus Tamás (Siófok), Gajdos Zsolt (ZTE), Holdampf Gergő (Bp. Honvéd), és Szabó Bence (Videoton – kölcsönből vissza).

Három olyan labdarúgó is akad, akik a múlt idényben még a nyírségiek csapatában játszottak, ám a nyáron Angyalföldre került. Hinora Kristóf (MTK – kölcsönből vissza, onnan Vasas), Kelemen Dávid (Paks, kölcsönbe Vasas), és Szokol Zsolt.

A Nyíregyháza a múlt évi NB II-es bajnokságot 60 ponttal zárta (15 ponttal elmaradva a feljutó helytől), amely az 5. helyre volt elegendő. Azután a csapat szakmai irányítása is kicserélődött. Szakmai igazgató, az 56 éves Bozsik Péter lett, aki egykori junior játékosunk (1977-78) és edzőnk (2001), pályaedzőnk (2000-01) is volt. A vezetőedző pedig 31 esztendős fia, Bozsik József lett.

A szabolcsi gárda hat forduló után 6 pontjával (1 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, 4-7) a 13. helyet foglalja el.

Legyőzték Fodor góljával hazai pályán 1-0-ra a Kazincbarcikát. Egyaránt 1-1-es döntetlent játszottak Mosonmagyaróváron és Monoron, ahol gólszerzőik Nagy T., illetve Pekár voltak. Cegléden 0-0-ás döntetlent értek el. Sima 3-0-s vereséget szenvedtek el a Budaörstől és 2-1-re kaptak ki a ZTE-től (góljukat Fodor szerezte), ami számukra fájó, hogy mindkét alkalommal hazai pályán.

A legutóbbi 6. fordulóban a Monor elleni idegenbeli 1-1-re végződött találkozót ebben az összeállításban játszotta le a Nyíregyháza: Jova – Polényi, Fodor, Pejovic, Farkas – Kártik, Bakos (Forró 74.), Pekár – Gyurján (Hornyák 65.), Dragóner (Starosta 65.). Gólszerzők: Pekár (21. – 11-esből), ill. (Ficsor 94.)