Bemutatjuk a Mezőkövesd csapatát

2018-04-21 11:33
Szombati ellenfelünk a 26. forduló után a jobbik kieső pozícióban, a 11. helyen található, 27 ponttal, egy-egy hellyel és ponttal megelőzve csapatunkat.

A Mezőkövesd együttese 6 győzelmet szerzett, eggyel kevesebbet, mint csapatunk. Szokatlanul sok, 9 alkalommal értek el döntetlent. 11 vereségük nem a legtöbb, mivel együttesünk és a Haladás 14-14-szer szenvedett eddig vereséget. Lőtt góljaik száma (30) tekintetében a Haladás és a Balmaz Kamilla (29-29) után az utolsó előttiek. A 47 bekapott gól ugyan sok, de sajnos e vonatkozásban 51-gyel mi állunk a rangsor elején.

Az utóbbi 5 mérkőzést figyelembe vevő képzeletbeli tabellán két győzelmükkel (-Haladás 2-1, Debrecen- 3-2) egy döntetlenjükkel (-Videoton 0-0) és két vereségükkel (-Paks 2-3, FTC- 0-3), 7 ponttal a 7. helyet foglalják el. Ha azonban a legutóbbi 10 bajnoki találkozójukat vizsgáljuk meg, akkor 16 pontjukkal az előkelő 4. helyen találhatók.

Az őszi szezon végén, a 19. forduló után a matyóföldiek 16 ponttal az utolsó helyen tanyáztak. Ezért a csapat vezetése úgy döntött, hogy megpróbálja megerősíteni a gárdát, így 10 új játékost igazoltak a télen.

Érkezett Bognár István (FTC), a szerb Sztefan Drazsics (Mechelen), Horváth Tamás (Videoton), a horvát Matija Katanec (Mostar), a szlovákiai Patrik Misák (Nieciecza), Oláh Bálint (DVTK), a kameruni Fabrice Onana (Hammam-Lif), Tarczy Pál (Mosonmagyaróvár), Varjas László (Videoton II) és Varjas Zoltán (Videoton II).

A távozók oldalán 11 játékos található. A teljesség igénye nélkül elhagyta a csapatot a cseh Marek Strestík (Kisvárda), a szlovák Tomás Tujvel (Videoton), a szerb Lazar Veszelinovics (Rad) és a szenegáli Paul Keita (Waasland-Beveren).

A csapatot a 12. fordulóban vette át Kuttor Attila vezetőedző, Radványi Miklóstól, akivel akkor 9 ponttal a 11. helyen álltak. Kuttor Attila vezetésével eddig 14 mérkőzést játszottak le, melyeken 4 győzelmet, 6 döntetlent, 4 vereséget, és 18 pontot értek el. Amennyiben a 12. forduló óta nézzük a bajnoki eredményeket akkor a hatodik helyen állna a Mezőkövesd a tabellán.

Házi góllövőlistájukat toronymagasan, 9 találattal Koszta Márk vezeti, aki a legutóbbi, 3-3-ra végződött 2017. november 18-i idegenbeli mérkőzésünkön két gólt is szerzett ellenünk. Őt Cseri Tamás és a télen távozott Marek Strestík követi 3-3 góllal.

Eltiltottjuk nincsen. A Videoton elleni találkozót eltiltás miatt kihagyó Hudák Dávid és Lázár Pál szombaton visszatérhet a csapatba.

Egy hete a Videoton elleni hazai pályán elért 0-0-ás döntetlen alkalmával így állt fel a Mezőkövesd: Dombó - Pillár, Katanec, Szalai - Farkas D., Iszlai, Tóth B. (Mlinar, 79.), Cseri (Oláh, 86.), Vadnai - Bognár, Drazic (Koszta, 92.).