Bemutatjuk a Kaposvár együttesét

2018-09-12 16:05
Csapatunk szeptember 16-án, 18:00 órakor a Szusza-stadionban a Kaposvári Rákóczi csapatát fogadja.

A Kaposvár egy helyezéssel és egy ponttal áll előttünk, amely utóbbi négy bajnokiját megnyerte.

A somogyi gárda nehézkesen kezdte az NB II-es bajnokságot, hiszen egy hazai 2-0-s vereséggel nyitott a Gyirmót ellen, majd egyaránt 2-2-es döntetlennel folytatta a Kazincbarcika otthonában és hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen. Ám azóta nem tudtak hibázni, 3-2-es diadalt arattak Budaörsön, 2-0-ra legyőzték otthon a Ceglédet, elhozták a három pontot a ZTE-től is (2-1), majd két hete 3-2-re verték a Monort hazai pályán.

Vasárnapi ellenfelünk 70 ponttal nyerte meg az NB III. Nyugati csoportjának 2017/18-as küzdelmeit.

A kaposváriak vezetőedzője egykori játékosunk, a 40 esztendős Waltner Róbert, aki 2017 szeptemberében vette át a csapat irányítását, és azt megelőzően a Rákóczi U 19-es csapatával bajnokságot nyert. Az NB III. Nyugati csoportjának megnyerése után a vezetés bizalmat szavazott neki egy osztállyal feljebb is. A támadó 2005/2006-ban szerepelt nálunk.

A csapatot a nyáron 11 játékossal erősítették meg. Érkezett többek között egykori játékosunk a 28 éves Beliczky Gergő (Győr), aki a 14 és 19 éves kora között a Vasasban nevelkedett, és egy féléves hollandiai (Zwolle) kitérő után 2010 és 2012 között az NB I-ben 36 mérkőzésen 5 gólt ért el csapatunkban.

Leigazoltak három játékost a Nyíregyházától, Bíró Dominikot, Csernák Martint, valamint Horváth Ferencet. Ketten, Pogacsics Krisztián és Zsiga Ervin az első osztálytól nyáron búcsúzó Balmazújvárosból Somogyba. Megszereztek, Nagy Richárdot (Mezőkövesd, kölcsönbe), és Tömösvári Bálintot (Bp. Honvéd, kölcsönbe).

A csapatot elhagyta hét játékos, ám mindegyik szabadon igazolgató volt, és alsóbb osztályban folytatták pályafutásukat.

Az együttes kapuját a 32 éves rutinos Pogacsics Krisztián védi, aki 54 NB I-es meccset játszott a ZTE, a Győri ETO, a PAFC és a Balmazújváros színeiben.

Védelmük egyik oszlopa az a 30 éves Fodor Marcell, akinek háta mögött 87 első osztályú bajnoki mérkőzés van, egyebek mellett az Újpestet, a DVTK-t, és a DVSC-t erősítette.

A középpályán szintén találunk egy 33 esztendős, 123 elsőosztályú bajnokit lejátszó tapasztalt labdarúgót, Hegedűs Dávidot, aki megjárta a Szolnokot, korábban már játszott Kaposváron, és Mezőkövesden.

Szintén a középpályás sort erősíti a 26 éves Szakály Attila, aki a Haladás csapatában 34 NB I-es mérkőzést játszott.

A csatársorban játszik a 34 éves, csaknem másfél száz első osztályú mérkőzéssel a lábában Andorka Péter (PMFC, Haladás, Nyíregyháza), a már említett egykori angyalföldi Beliczky Gergő, és a 37 esztendős Rajczi Péter, aki 210 NB I-es bajnokin 85 gólt szerzett elsősorban az Újpest csapatában. (Fotó: www.rakoczifc.hu)

Jegyinformációk - itt!