Bemutatjuk a DVTK csapatát

2018-03-17 11:27
Szombaton 17 órától a Diósgyőrt fogadjuk a Szusza-stadionban.

A diósgyőriek 22 forduló után 8 győzelemmel, 4 döntetlennel, 10 vereséggel, 36-37-es gólkülönbséggel, 28 ponttal (42 százalékos teljesítménnyel) a 6. helyet foglalják el a bajnokságban. Öt pontra vannak a kiesőhelytől, 4 pontra pedig a 9. helyen lévő csapatunk előtt.

Házi góllövő listájukat kilenc találattal Ugrai Roland vezeti, akit öt góllal Diego Ignació, néggyel Ioannidis Nikolaos, és három góllal Óvári Zsolt követ.

A télen alig módosult játékoskeretük. Elhagyta az együttest Kitl Miklós (Dorog), Nemes Milán (Siófok), Oláh Bálint (Mezőkövesd), valamint a spanyol „Nono” José Antonio Delgado Villar (Slovan Bratislava).

Érkezett a szerb Dusan Brkovics (Riga), a koszovói Florent Hasani (KF Trepca’89), és az ukrán Szerhij Sesztakov (Olimpik Doneck).  

Az idén az első tavaszi fordulóban, február 24-én, 2-1-es vereséget szenvedtek idegenben a Paks együttesétől. Góljukat a 60. percben Szarka szerezte, amivel kiegyenlítettek.

Március 3-án, Debrecenben, 2-1-re legyőzték az FTC csapatát. Az 56. percben Brkovics lőtt gólt, majd az 59. percben Botka öngóljával meg is nyerték a találkozót.

A múlt héten, Felcsúton, – több kulcsemberük eltiltása miatt tartalékosan – 4-1-es vereséget szenvedtek a Videoton együttesétől. Góljukat Óvári szerezte a 78. percben, amivel 3-1-re szépítettek.  

Ellenfelünk az idei bajnokság első két körében hat pontot szerzett ellenünk. Kedden a Magyar Kupában idegenben 1-0-ra legyőzték a Puskás Akadémiát.

A DVTK ebben az összetételben játszott a PAFC elleni, idegenben megnyert Magyar Kupa negyeddöntő első meccsén: Antal - Eperjesi, Lipták, Brković, Forgács - Sesztakov, Tóth B., Kocsis (Hasani, 23.’), Ugrai (Vela, 46.’) - Szarka, Ioannidis (Bacsa 81.’).

Szurkolói tájékoztató - itt!