Barczi: Motivál, hogy a Vasasért mindent megtegyek

2018-02-10 13:08
Jobboldali támadónk, Barczi Dávid bő három héttel ezelőtti megérkezése óta hét felkészülési mérkőzésen négy gólt ért el és ennél is több gólpasszt osztott ki társainak, akikkel egyre inkább összecsiszolódik. Az óbudaiak elleni győztes meccset követően kérdeztük.

- Úgy kezdtük a III. kerület elleni mérkőzést, ahogyan azt a mester kérte, agresszív letámadással. Ennek eredményeként hamar előnyhöz is jutottunk, ami nyugodtabbá tette játékunkat. Úgy vélem, hogy helyenként már tetszetősen játszottunk, de azért így az edzőtábor 9. napján, be kell vallanom, hogy a lábakban van egy kis fáradtság. A műfű és a vékony hóréteg is megnehezítette a dolgunkat, de úgy gondolom, hogy fizikailag és csapatjáték szinten is előrébb tartunk, mint pár hete.

Támadónk a bajnoki rajtról is nyilatkozott.

- Az első bajnokinkon, két hét múlva a Videotonnal találkozunk, így természetes, hogy erre készülünk és koncentrálunk. Próbáljuk már a játékot, a taktikát finomítani, de a héten még nagyon kemény fizikai munkát végeztünk. Remélem, hogy a jövő héten – ha az időjárás megengedi - a Fáy utcában lehetőségünk lesz edzeni a rendes füves edzőpályán is. Fontos lenne, hogy a bajnoki rajtra már szokjuk az igazi gyepet, még ha most kemény vagy csúszós is lesz. Természetesen számomra azért is lesz különleges a fehérváriak elleni meccs, mert onnan érkeztem. Bár munkálkodik bennem némi bizonyítási vágy, ám alapvetően mindkét félnek meg szeretném mutatni, mit tudok. Mostani csapatomnál szeretném a csapattársaim, a vezetők és a szurkolóink bizalmát is elnyerni. Minden tőlem telhetőt meg akarok tenni, amivel a Vasas céljainak elérését segíthetem.A beilleszkedésemet nagymértékben segítette, hogy több játékossal is játszottam már korábban egy csapatban, részben az Újpestben, részben pedig a Diósgyőrben. Különösen Egerszegivel vagyok egy hullámhosszon, barátok is vagyunk nagyjából tíz éve, és most Telkiben is egy szobában laktunk. Bizonyos vagyok abban, hogy mindezek segíthetik a csapat eredményességét, ami a legfontosabb.

Barczi beszélt a célokról is.

- Tavasszal a minimális célunk, hogy bebiztosítsuk helyünket az élvonalban. Bizakodó vagyok és úgy vélem, ezzel nem lesz probléma. Ezért már az első öt mérkőzésen megpróbálunk annyi pontot elérni, ami megalapozza a sikeres tavaszi szereplésünket. Utána pedig nyugodtan lehet építeni a jövő év csapatát. Remélem, hogy jól vesszük a bajnoki rajt akadályait, ami döntő lesz végső helyezésünk szempontjából.