Balajti: Csak a győzelemre tudok gondolni a Békéscsaba ellen

2018-08-27 12:18
Balajti Ádám volt csapatunk legjobbja a Győr elleni mérkőzésen. Támadónk már öt gólnál jár a bajnokságban.

Két gólt szereztél, főleg a második találatod volt szépségdíjas…

- A szögletnél úgy gondoltam ki kellene használni, hogy az ellenfél védelme még rendezetlen. Elkértem a labdát, átcselezzem magam a védőkön, majd bal belsővel megcéloztam a jobb alsó sarkot, szerencsére hiába nyújtózkodott a kapus, nem érte el.

Milyennek érezted a mérkőzést a pályán?

- Hajtós, küzdelmes meccs volt. Sajnos nem úgy indult számunkra a mérkőzés, ahogyan szerettük volna, mert egy szöglet utáni bizonytalankodásunkból megszerezte a vezetést az ellenfél. Lélektanilag a legjobbkor, a félidő vége előtt egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük. Szomorú vagyok, hogy nem tudtuk megőrizni az előnyt, de dolgozunk tovább, hogy az ilyen mérkőzéseket a jövőben meg tudjuk nyerni.  Szerdán itt az újabb feladat, szeretnénk a Békéscsabát legyőzni. Másra nem is tudok gondolni, mint a győzelemre, hogy újra a tabella élére kerüljünk.

Mennyire alakul a csapat összjátéka?

- Nekem ez volt a harmadik mérkőzésem. Természetes, hogy még szoknunk kell egymást, de meggyőződésem, hogy a csapat gépezete meccsről-meccsre olajozottabb lesz. Szerintem a Győr elleni találkozón is voltak már ígéretes támadásaink.

Szemmel látható volt, ahogyan Ádám Martinnal egyre jobban megértitek egymást.

- Igen, én is így gondolom. Robosztus alkatával kiválóan tud nekem helyet csinálni. Én pedig sokszor elkérem tőle a labdát, az egyérintős játék egyre jobban megy, de remélem, hogy a jövőben még eredményesebbek tudunk lenni.

Öt góloddal - négyes holtversenyben - az NB II góllövőlistájának az élén állsz…

- Rajtam nem fog múlni, hogy ott is maradjak. A legfontosabb, hogy minél több alkalommal győztesen hagyjuk el a pályát. Ha a csapattársaim góljaival nyerünk, annak is ugyanúgy fogok örülni.