Az MTK-val játszunk szerdán

2018-01-30 14:18
Szerdán 11:00 órától a Mészöly műfüves pályán az NB II-t 52 ponttal vezető MTK együttesét fogadjuk.

Az MTK  5 ponttal vezet a második Kisvárda előtt, de mivel a bajnokság első két helyezettje kerül egy osztállyal feljebb, és mivel a listavezető előnye a harmadik helyen található Békéscsabával szemben 15 pont, így nem könnyelműség kijelenteni, hogy a hátralévő 17 fordulóban nagy eséllyel kiharcolják a feljutást.

Az 50-16-os gólkülönbsége is imponáló, ami 14-el jobb, mint a második legjobb Kisvárdáé. Bár a másodosztályú góllövőlistát 12 találattal junior korában négy évet a Vasasban töltött, most békéscsabai Birtalan Botond vezeti, ám mögötte 11 góllal az MTK házi gólvadászatát vezető Lencse László található, míg Torghelle Sándor 10-szer talált be az ellenfelek kapujába. Őket egykori játékosaink Vass Patrik (6) és Hrepka Ádám (5) követi.

Szombati ellenfelünk az idén eddig három felkészülési mérkőzést játszott.  Január 24-én az NB III. Keleti csoportját vezető Monor SE csapatát fogadták és 2-2-es félidő után 4-3-ra győztek. Az MTK góljait Jakab Dávid (2) és Lencse (2) szerezték. A Monor gárdájával február 14-én mi is megmérkőzünk.

Január 26-án a Honvéd együttesét fogadták, de nem bírtak egymással a felek, és a meccs 0-0-ra végződött.

Január 27-én Mezőkövesdre látogattak a kék-fehérek, és 2-1-es vereséget szenvedtek magasabb osztályú ellenfelüktől. Az MTK gólját Baki Ákos szerezte, míg a hazai csapatét Bognár és Koszta. 
Az MTK Budapest kezdőcsapata a matyóföldiek ellen:
Fadgyas - Katona, Talabér, Gengeliczki, Nagy Zs. - Vass P., Jakab, Bayer, Korozmán - Torghelle, Lencse.

A télen  a budaörsi kölcsönből visszaérkezett a csapathoz Bese Balázs. Távozott Demjén Patrik Budaörsre, Forgács Péter Budafokra, Lustyik Levente Békéscsabára, valamint Szabó Dominik Csákvárra, mindegyikük kölcsönbe. (Fotó: mtkbudapest.hu)