Az akadémisták is a Fáy utcában folytatják!

2020-05-26 14:18
Miután az MLSZ a 2019/2020-as utánpótlás versenyszezont lezárta, illetve 2020.03.15-től a Vasas Kubala Akadémia az edzéseket is felfüggesztette, utánpótlásunk játékosai az elmúlt 10 hét alatt otthonaikban, egyéni edzésterv alapján végezték a szakmai stáb által összeállított munkát. A tréning azonban holnaptól már a Fáy utcában folytatódik, a vkla.hu-n olvasható tájékoztatást változtatás nélkül közöljük:

A járványügyi veszélyhelyzet enyhülésével kapcsolatos kormányzati döntések és a szövetség állásfoglalása lehetővé teszik, hogy sportolóink mozgásigényének kielégítése érdekében a Vasas Kubala Akadémia edzései már a nyári szünet előtt, 2020.05.27-től - az alábbi ütemezésben - újraindításra kerüljenek:

- 2020. május 27. szerda – U19, U17, U16, U15, U14 korosztályok
- 2020. május 28. csütörtök – U13, U12, U9, lány-U14 korosztályok
- 2020. május 29. péntek - U11, U10; lány-U16, lány-U19, felnőtt női korosztályok
- Az U8, U7, U6 korosztályok esetében az edzések további értesítésig egyelőre felfüggesztve maradnak.

Az edzésnapok és az edzések kezdési időpontjai tervezetten a leállás előtti időszakban megszokottak szerint alakulnak, az esetleges változásokról a korosztályos vezetőedzők nyújtanak tájékoztatást.

Amennyiben a koronavírus-járvány okozta helyzet lehetővé teszi, úgy június végéig tervezzük az edzések megtartását. Rövid nyári szünetet követően a 2020/2021-es szezonra történő nyári felkészülés korosztályonkénti kezdési időpontjai - az aktuális helyzettől függően - terveink szerint várhatóan az előző években megszokottak szerint alakulnak majd, a konkrét információkról hivatalos honlapunkon fogunk tájékoztatást nyújtani.

Az újraindítás szabályainak kialakítása kapcsán az elsődleges szempont játékosaink, hozzátartozóik és stábtagjaink egészségének védelme, melynek érdekében rendkívül szigorú biztonsági és speciális egészségügyi előírásokat, valamint protokollt dolgoztuk ki.

Szeretnénk kifejezetten hangsúlyozni, hogy az edzéseken történő részvétel nem kötelező, a sportolók edzéslátogatása ebben az időszakban opcionális lehetőség, saját felelősségre történik!

A tréningek időpontjában a sporttelep labdarúgó edzőcentrumát kizárólag a sportolók és a Vasas Kubala Akadémia szakemberei használhatják, szülők, gondviselők, hozzátartozók, kísérők, nézők, egyéb személyek belépése nem megengedett, valamint a létesítmény körüli csoportosulások szintén kerülendők. Kérjük a fiatalabb korosztályok esetében a sportolókat kísérő szülőket, hogy a bejáratnál adják át a gyermekeket a korosztályos vezetőedzőnek.

Az öltözőhasználat és a zárt térben tartózkodás nem preferált, ezért a sportolók edzésfelszerelésben érkeznek a tréningekre. A játékosok és a stáb csak a kijelölt időpontban, a kijelölt pályán tartózkodhatnak. A foglalkozás ideje alatt a közös folyadékpótlás nem megengedett, arról a játékosoknak saját maguknak kell gondoskodni. A folyamatos fertőtlenítés az egész létesítményben biztosított, legyen szó kézfertőtlenítésről vagy az edzésekhez szükséges felszerelések tisztán tartásáról.

Amennyiben időközben bármelyik sportoló pozitív tüneteket, illetve tesztet produkál, vagy bebizonyosodik, hogy fertőzött, vagy fertőzött személlyel él egy háztartásban, illetve fertőzött személlyel érintkezett, úgy a játékos haladéktalanul értesíti a Vasas Kubala Akadémia csapatorvosát, edzéslátogatása pedig azonnal felfüggesztésre kerül.