Az Akadémia nélkül nem beszélhetünk sikeres Vasasról – szurkolói ankét

2018-07-25 18:23
Az 1990-es éveket idéző érdeklődés mellett - mintegy 150 szurkoló előtt – tartottuk meg az évadnyitó szurkolói ankétunkat.

 - Olyan játékoskeretet próbálunk kialakítani a vasárnap kezdődő NB II-es szezonra, amellyel teljesülhet az elsősosztályú tagság kiharcolása - jelentette ki Domonyai László, a Vasas FC klubigazgatója a szurkolói ankéton.

Domonyai László felvázolta, hogy a 2018/19-es évadban a másodosztályban a központosított vagyonértékű jogok értéke a harmadára csökkent az NB I-hez viszonyítva, míg a csapat költségvetése még ha nem is lesz a legmagasabb, de az élmezőnyhöz tartozik majd.

 - A kínált fizetés mellett, leigazolt játékosainknak vonzó jövőképet kínálnunk, olyan szakmai háttérrel, amelyben egy játékos fel tudja magát építeni. Ez a Vasas ereje. Várhatóan a héten leigazolunk egy harmadik kapust is - emelte ki a klubigazgató.

Elmondta: Remili Mohamed ajánlatot kapott a Vasas FC-től, de döntés még nem született az ügyében.

Kire Ristevski egyelőre a csapattal készül, de mivel az NB II-ben nem szerepelhetnek légiósok, szeretnénk kölcsönadni, amennyiben érkezik érte megfelelő ajánlat, az eladás is felmerülhet.

Emlékeztetett arra, hogy az NB II-ben az MLSZ kötelezi a csapatokat, hogy két 1998. január 1. után született játékos pályán legyen. Csapatunkban ilyen Bese Balázs, Hinora Kristóf, Tóth Keve, Szilágyi Zoltán, Kovács Dávid, Kovács Milán, Kleisz Márk, akik közül jó néhányan alanyi jogon, tudásuk alapján is helyet követelnek maguknak a csapatban.

Elhangzott a találkozón az is, hogy Vaskó Tamás csapatkapitány helyettese Ádám Martin és Egerszegi Tamás, Ádám lehet az „új Böde Dániel”, utalva arra, hogy Kis Károly vezetőedző 2011-es paksi sikercsapatának tagja volt a jelenleg már ferencvárosi erőcsatár.

A klubigazgató megerősítette, hogy a csapat szakmai stábja kialakult, Kis Károly vezetőedzővel, Ferenczi István pályaedzővel és Lippai József kapusedzővel.

A célunk, hogy csapatunk Váradyhoz, Bundzsákhoz és Szilágyihoz méltóan játsszon, és a szurkolók minden mérkőzésen érezzék, hogy a játékosok Vasas-szívvel játszanak.

Az új Illovszky-stadion átadása a tervek szerint 2019. március 16-án, a Vasas SC 108. születésnapján lesz. Szeretnénk telt házzal megnyitni, és vágyunk, hogy a csapat akkor olyan pozíciót foglaljon el a tabellán, hogy az azt követő két hónapban is zsúfolt lelátók előtt játszhassanak, a bajnokság végén pedig a feljutást ünnepelhessük.

A hazai B-közép - a Rákos patak felőli kapu mögötti részen - 880 fős lesz, a büfék pedig a korzón lesznek kialakítva, ahonnan akár sorbanállás közben is lehet nézni a mérkőzést.

A Hajdu utcai felőli lelátó alatt gyermekmegőrző és játszóház lesz kialakítva, hogy kisgyermekesek is nézhessék a mérkőzést. Domonyai László elmondta, hogy terveik között szerepel egy év elejei Vasas FC támogatói bál is.

Kis Károly vezetőedző kifejtette, hogy nagy megtiszteltetés és felelősség a Vasas vezetőedzőjének lenni, ahol elődei olyan edzőóriások voltak, mint Baróti Lajos és Illovszky Rudolf.

Hét felkészülési mérkőzést játszottunk, vegyes eredményekkel, de olyan tanulságokkal, amelyeket fel tudunk használni majd a bajnokság során.

Vaskó Tamás csapatkapitány arra kérte a szurkolókat, hogy támogassák a csapatot. Az elmúlt hetekben keményen dolgoztak azért, hogy a csapat visszakerüljön oda, ahova való.

Birtalan Botond megerősítette, hogy bár csábította több NBI-es klub is, de nevelőegyesületének nem tudott nemet mondani. - Szívemen viselem a Vasas sorsát, a stadion mellett lakom, itt nevelkedtem. Angyalföldi srác vagyok! – jelentette ki. - Óriási álmom válna valóra, ha jó teljesítményt nyújtva a Vasassal friss feljutóként tudnék az NB I-ben játszani - emelte ki csatárunk.

Kérdésekre válaszolva Domonyai László elmondta: a kölcsönvett Hinora és Talabér későbbi megvásárlására van opciós jogunk, Besére és Bévárdira nincs, de nem kizárt a megvételük, ha jól teljesítenek nálunk.

A korábban kulcscsonttörést szenvedett Szivacski már teljes edzésmunkát végez, 1-2 hét múlva bevethető lesz. Kleisz remélhetőleg januártól már a csapat rendelkezésére állhat. Jó hír, hogy Kovács Milán már teljes értékű edzésmunkát végez.

Domonyai László az FC és a VKLA megújuló kapcsolatáról elmondta: az Akadémia nélkül nem beszélhetünk sikeres Vasasról.  - Nagyon örülök annak, hogy rendeződött a kérdés, Nagy Miklós - a VKLA új tulajdonosa - a nap 24 órájában azon dolgozik, hogy az akadémia eredményes legyen, és a jövőben minél több jó játékost tudjanak adni a felnőttcsapatnak – mondta a klubigazgató.

Domonyai László szerint jelenleg a Vasas labdarúgásában a három legfontosabb személy: Jámbor János az FC tulajdonosa, Nagy Miklós, és Markovits László a Vasas SC elnöke. E három személy egysége nélkül nem képzelhető el sikeres Vasas.

Sowunmi Thomas klubmenedzser lett, több mint egy technikai vezető, és a klubvezetést is segíteni fogja.

A Vasas FC-nek élő szerződése van az Adidasszal, így a csapat marad a német márkánál.

Domonyai László elmondta, hogy a Vasas drukkerek számára terveznek egy egységes kártya kialakítását, amely a meglévő Vasas függőkártyába lenne beapplikálva több kedvezményrendszerrel, amely jelentősen növelné a szurkolók stadionon belüli komfortérzetét. Ehhez kapcsolódna egy új, mobiltelefonra letölthető applikáció bevezetése is, amely szintén hozzájárulna a szurkolóink kényelméhez.

Kis Károly végezetül kiemelte, hogy ő nagy hangsúlyt helyez a játékosaink mentális felkészítésére is, amely akár többlet pontokat jelenthet a bajnokság során.