Áprilisi nagy menetelés: 8 meccs, 3 nagy skalp

2017-12-30 17:45
Legyőztük a Videotont, a Honvédot és az FTC-t is, de elcsúsztunk az alsóházi DVSC, DVTK és az Újpest ellen, így végleg elszálltak bajnoki reményeink. Áprilisban is a Magyar Kupában vigasztalódtunk – bejutottunk az elődöntőbe.

Balszerencsésen, öngóllal és az utolsó percben bekapott góllal kezdődött számunkra az év negyedik hónapja egy hazai 3-2-es vereséggel a Debrecen ellen.

A sorminta úgy folytatódott, mint márciusban: bajnoki vereség, de továbbjutás a kupában, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a Hungária körúti „hazai pályán” elég volt egy küzdelmesen kiizzadott 1-0-s vereség, hogy idegenben lőtt góllal kiverjük az Újpestet a Magyar Kupából és a legjobb négy közé kerüljünk.

Majd következett egy nagy bajnoki diadal: április 8-án, a hosszabbítás perceiben szerzett Murka találattal, emberhátrányban, 2-1 arányban legyőztük a Videotont Felcsúton! Pedig mindhárom gólt mi szereztük, bár Burmeister számunkra lélektanilag a legrosszabb pillanatban, az első félidő végén a saját kapunkba bombázott.

A listavezető otthonában szerzett győzelemmel megerősítettük dobogós helyezésünket, a 2 pontra leszakított FTC előtt. Nem véletlen, hogy a csakfoci.hu által készített forduló válogatottjába bekerült Nagy, Kleisz, Berecz, Murka és vezetőedzőnk Michael Oenning is.

Bár sokba került a 3 pont megszerzése, mert hat sárga és két piros lapot gyűjtöttünk be Felcsúton, ami azt jelentette, hogy eltiltások és sérülések miatt 6-7 játékosunk nem állhatott Michael Oenning rendelkezésére a következő Újpest elleni bajnokin. Ráadásul az első gólunkat szerző, csapatkapitányunkat a 20. percben Pátkai hátulról történt belépője után le kellett cserélni, ám szerencsére sem az Achilles-ina, sem pedig szalagjai nem sérültek, csupán össze kellett varrni a bőrt a jobb lábfején.

Így a sok hiányzóval felálló csapatunk április 11-én 3-2 arányban alulmaradt az Újpest ellen a Bozsik Stadionban. Ez volt tavasszal a harmadik „hazai” 3-2-es vereségünk. Mivel azonban az FTC is vereséget szenvedett Pakson, így megőriztük a 3. helyezésünket.

Ám az erőltetett menet folytatódott, és négy nap múlva legfőbb riválisunkká előlépett FTC otthonába látogattunk, ahol a „bronz rangadón” egygólos hátrányból fordítva, végül 2-1 arányban győztünk. Pedig Sternberg az első félidő hosszabbításában, a legrosszabbkor vezetést szerzett a Fradinak. Ám két perc alatt az 54. és 56. percben Berecz és Saglik fordított és beállították a végeredményt is. Király vállszalagjai beszakadtak, így fiatal támadónkat néhány hétre nélkülöznünk kellett. Ezzel 5 ponttal mentünk az FTC előtt, sőt a Haladás is beékelődött közénk. Ráadásul 5-6 pontra megközelítettük az élre ugrott Honvédot és a második Videotont.

Ám az áprilisi Vasas-csoda még nem ért véget, hiszen a bajnokságot vezető kispestieket április 22-én, csapatunk magabiztos játékának, a lázasan játszó és büntetőt hárító Nagy Gergely bravúrjainak és Burmeister találatának köszönhetően, 1-0-ra legyőztük. Így két hét leforgása alatt a bajnokság három élcsapatát is „két vállra fektettük”, ami nem kis bravúr. Ekkor ismét nyílttá vált a bajnoki cím, mivel három pontra felzárkóztunk a két éllovas mögé.

Április 26-án következett a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzése, amelyen hazai pályán 2-0 arányban legyőztük a Mezőkövesd csapatát.

És amikor karnyújtásnyira kerültünk a dobogó legfelsőbb fokától, 2-1-es fájó vereséget szenvedtünk, április 29-én Mezőkövesden a Bódog Tamás vezetőedző által „feltüzelt” DVTK-tól. miközben a Honvéd és a Videoton is nyert. Így bár még négy forduló hátra volt a bajnokságból, ám sejtettük: a 40 éves álmot tovább kell dédelgetnünk és még várnunk kell az újabb bajnoki címünkre, amihez ennyire közel utoljára több, mint másfél évtizede kerültünk.

2017. áprilisi mérkőzések:

Vasas – Debrecen 2-3 (1-2)
NB I. 24. forduló,
2017. április 1., Szusza stadion.
Gólszerzők: Ádám (45.' büntetőből), Vaskó (77.'),  illetve Tőzsér (26.'), Burmeister (43.', öngól), Könyves (88.')

Vasas – Újpest 0-1 (0-1)
Magyar Kupa negyeddöntő, 2. mérkőzés
2017. április 5., Hungária körút,
Gólszerző: Andric (45+1.')

Videoton – Vasas 1-2 (1-1)
NB I. 25. forduló,
2017. április 8., Pancho aréna.
Gólszerzők: Remili (6.'), Murka (93.'), illetve Burmeister (45.', öngól)

Vasas – Újpest 2-3 (0-2)
NB I. 26. forduló,
2017. április 11., Bozsik stadion.
Gólszerzők: Gaál (54.'), Király (88.'), illetve Heris (4.'), Balogh (45+1.'), Mohl (61.')

FTC – Vasas 1-2 (1-0)
NB I. 27. forduló,
2017. április 15., Groupama Aréna.
Gólszerzők: Sternberg (45+.'), illetve Berecz (54'), Saglik (56.').

Vasas – Honvéd 1-0 (1-0)
NB I. 28. forduló,
2017. április 22., Szusza stadion.
Gólszerző: Burmeister (42.')

Vasas – Mezőkövesd 2-0 (1-0)
Magyar Kupa elődöntő, 1. mérkőzés
2017. április 26., Szusza stadion
Gólszerzők: Berecz (45.', büntetőből), Kulcsár (49.')

DVTK – Vasas 2-1 (1-0)
NB I. 29. forduló,
2017. április 29., Mezőkövesd
Gólszerzők: Szarka (6.'), Makrai (85.'), illetve Burmeister (71.')