„Adtam egy utolsó esélyt magamnak” – lapszemle

2018-01-21 10:41
Két góllal és egy gólpasszal mutatkozott be a Vasasban Barczi Dávid, aki a Vecsés elleni edzőmeccsen a piros-kékek egyik legjobbja volt, a kilátogató szurkolók érezhetően máris befogadták. A csakfoci.hu írása.

A Videotontól való távozása után szinte azonnal bejelentette a Vasas Barczi Dávid érkezését.

- Döntő dolog volt, hogy éreztem Vancsa Miklós bizalmát, aki egyből hitet tett mellettem. Elmondta, hogy szerinte, ha rendben le vagyok edzve és tiszta a fejem, valamint az önbizalmam is rendben van, akkor maximálisan a segítségére lehetek a csapatnak. Ő nagyon szerette volna, ha jövök, nekem ennél több nem is kellett ilyen nehéz két év után. Azt éreztem, hogy kölcsönösen szükségünk van egymásra. Nekik is rám, mert fontos a keret bővítése, nekem meg a Vasasra - nekem talán még inkább -, hogy újra focistának érezhessem magam. Gyorsan meg is állapodtunk, nem húztuk egymás idejét, a játéklehetőséget helyeztem előtérbe. Már az edzőmeccsen is éreztem azt, hogy folyamatosan keresnek labdával a pályán a társak, egy teljesen mellőzött játékosnak ez hatalmas lökés.

Barczi az első edzőmeccsén két gólt szerzett, de kiosztott egy szép gólpasszt is, azonnal megkedvelték a kilátogató drukkerek.

- Van még lemaradásom, taktikai elemekben főleg, meg kell ismernem még, mi a vezetőedző elképzelése. Michael Oenninggel már az első napon hosszabban beszéltünk - jó hangulatban -, örülök, hogy nem “szögletes” hangvétele volt az egésznek. Bízom abban, hogy megtalálja a helyemet a csapatban, mert nem a keret egyik játékosa akarok lenni, hanem kézzel fogható dolgokat hozzátenni a csapat teljesítményéhez: például gólokat, gólpasszokat. Ezzel, hogy a piros-kékekhez igazoltam, adtam egy utolsó esélyt magamnak, hogy futballista legyek.

A teljes cikk itt olvasható.