A Vasas labdarúgócsapat működtetésének első kétheti „leltára”

2014-01-22 00:00
„Szeretnék számot vetni azzal, hogy milyen állapotok fogadtak minket január első napjaiban és milyen tapasztalatok értek bennünket az elmúlt két hétben” – kezdte el megvonni az itt töltött 14 nap mérlegét, Vancsa Miklós, a Vasas Futball Club Kft. ügyvezetője.

„Szeretnék számot vetni azzal, hogy milyen állapotok fogadtak minket január első napjaiban és milyen tapasztalatok értek bennünket az elmúlt két hétben” – kezdte el megvonni az itt töltött 14 nap mérlegét, Vancsa Miklós, a Vasas Futball Club Kft. ügyvezetője.

Hozzátette: e rendhagyó leltárnak nem a panasz és nem a visszamutogatás lesz a lényege. Megígérte: a múltról, a labdarúgócsapat állapotáról és a korábbi német tulajdonos „hagyatékáról” most itt és utoljára fog beszélni. Szándéka szerint az elmúlt időszakra nem is akar hivatkozni a jövőben, ám „a tények makacs dolgok”. 

A csapatról 
„A Vasas jelenleg 14 játékossal rendelkezik, akik közül kilencnek van a Futball Kft-vel szerződése, a többieknek a Vasas Kubala Akadémiával van jogviszonya, ami nem gond, pláne hogy nagyon biztatóak az első benyomások mindkét fél részéről az együttműködést illetően (lásd Adidas)” – fogalmazottVancsa Miklós. Hozzáfűzte: játékosaink szeptemberben kaptak utoljára teljes havi fizetést. Hangsúlyozom, hogy két szerződésük van (volt). A kft.-vel kötött megállapodásukban a jóval kisebb összeg szerepelt, ezeket, azóta, a Vasas SC kezelte, kezeli. „A problémát részben abban látom, hogy az úgymond „másik” szerződésükben jelentősen túl ígért összegek szerepelnek. Ebben az a probléma, hogy fél év átlagában a beígért összegeknek a fele sem lett kifizetve, ráadásul az sem kevés, figyelembe véve a csapat 10. helyezését a tabellán. Mindenesetre, szinte mindenkivel már leültem beszélni és elmondtam, hogy az ígért és a megvalósult kifizetések köszönő viszonyban sincsenek egymással, s ennek kezelése nem kis energiákat emészt fel” – hangsúlyozta az ügyvezető. 

Az igazolásokról 
Vancsa Miklós szerint, a keret összetételét tekintve nem is annyira minőségi, mint inkább mennyiségi problémák vannak. Ugyanis léteznek posztok, ahol többen is vannak a kelleténél, s akadnak olyanok, ahol egyáltalán nincs játékosunk. 
„Szeretnénk, persze, hogy szeretnénk igazolni jó játékosokat, de nem könnyű. Nem kizárólag azért mert „elszabadult a pokol” a fizetési igényeket illetően, hanem legfőképpen azért, mert a csapat jelenlegi helyzete nem igazán vonzó egy-egy minőségibb játékosnak. Konkrét leszek. Rezes Lacit kétszer hoztam a Vasasba, most is úgymond elsők lehetnénk rá, de sajnos nem tudom neki megígérni, hogy a tavasszal a feljutásért fogunk harcolni. Megnézi ő is a tabellát hol vagyunk. Szabolcsban viszont meg tudják ígérni a feljutást” – emelte ki a szakvezető. 
„Ezzel együtt nem adjuk fel és lehetőségeinkhez képest megerősítjük a csapatot, miközben szeretnénk „előre is dolgozni”, hogy jövőre már meghatározó tényezője lehessünk a másodosztályú bajnokságnak. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk játékosokkal. Ezért kérem mindenki türelmét és megértését” – közölte Vancsa Miklós. 

Egyéb gondok 
„A kezdetben kommunikációs nehézségek és ezen eszközök hiánya nem könnyítette a munkánkat, de a legnagyobb probléma az volt, hogy szembesülnünk kellett a sportszerelés erőteljes hiányával. Szeretném hangsúlyozni: ebben nem a sportszereket korábban szállító cég volt a hibás. A gyártó a szerződés szerint kiszállította azt, nem tehetett arról, hogy a felszerelések „eltűntek”, viszont az is tény, hogy mi sem” – emlékeztetett a kialakult helyzetre a Vasas Futball Club kft. ügyvezetője. 
Kifejtette: az ügyet viszont kezelni kellett és kezelték is. Öröm volt számára, hogy az SC képviseletében Markovits László elnök úr és Varga Endre (a Dragon Sport képviselőjének) megegyezése lehetőséget nyújtott az Adidas márka viselésére. 
De hogy valami jóról is beszéljünk: ismételt köszönet a Vasas Kubala Akadémia vezetőinek György Tamás és Kovács Norbert uraknak a gyors és zökkenőmentes megállapodásáért. 

Vancsa Miklós szerint, vannak még és vélhetően lesznek is még apróbb és nagyobb gondjaink, de a fő, hogy elindultunk és létezünk. Hosszú lesz az út, de mindent megteszünk, hogy az úton sok közös örömünk legyen, miközben sajnos fogunk hibákat is elkövetni, de a jó szándékunkat senki sem vitathatja. 
„Olykor fogunk hasonló információkat tartalmazó nyilatkozatokkal jelentkezni, hogy a szurkolók és a Vasas Futball Club Kft. között folyamatos legyen a kommunikáció. Addig is sportbaráti üdvözlettel: Hajrá Vasas!” – zárta nyilatkozatát Vancsa Miklós.

rezrez