A Vasas FC II. hétvégén a Tiszaújváros ellen játszik

2022-09-08 17:57
Tartalékcsapatunk vasárnap az NB III. Keleti csoportjának 8. fordulójában lép pályára.

A múlt vasárnapi, Pénzügyőr SE elleni 3-0-s győzelmet követően újabb bajnoki mérkőzés vár a Vasas FC II-re: együttesünk vasárnap 16 órától az előző NB III-as kiírásban 5. helyen végző Tiszaújváros otthonában lép pályára.

Az idén 62 éves tiszaújvárosi klub 1968-ban bajnokként zárt a Borsod megyei I. osztályban, így feljutott az NB III-ba, egy ével később pedig a másodvonalba, ahol hosszú éveken keresztül szerepelt. A 80-as években rendszeresen meneteltek a Magyar Népköztársaság Kupában, több magasabban jegyzett, élvonalbeli együttest győztek le. A csúcsot az 1984. május 2-án - 7 ezer néző előtt - megrendezett, a Verebes József által irányított és egyben fénykorát élő Rába ETO elleni negyeddöntő jelentette számukra, ám az elődöntőbe jutásért vívott egymeccses párharcot hazai pályán 5-2-re elveszítették.

Az 1998-99-es szezonban a tiszaújvárosi futball fennállása legnagyobb sikerét érte el: az akkor NB I-nek nevezett másodosztályban Szentes Lázár vezetésével a 6. helyen végeztek a bajnokságban. A 2000-es évek elején anyagi gondokkal küszködtek, majd a stabilizálást követően 2010-től ismét az NB III-ban szerepelnek, ahol idén már a 12. szezonjukat kezdték meg.

A tiszaújvárosi csapat az idei, 2022-23-as idényben két győzelemmel és ugyanennyi döntetlennel, illetve három vereséggel rajtolt. Az eddig elért eredményeik közül kiemelkedik a Békéscsaba 1912 Előre II. elleni 5-1-es idegenbeli sikerük, amely során Páll Zsombor és Nagy Dávid Balázs duplája mellett Vitelki Balázs is eredményes volt.

A Termálfürdő FC Tiszaújváros vereséggel hangolt a vasárnap délután esedékes mérkőzésünkre: a legutóbbi fordulóban a Tóth Cs. - Lehóczki, Valkay, Nagy P., Kundrák, Vitelki B., Gönczi, Tóth S., Lőrincz, Nagy D., Páll összeállítású csapat szoros meccsen 2-1-re kikapott a DVSC II. otthonában. A Vitelki Zoltán vezetőedző által irányított Tiszaújváros a forduló előtt - 8 megszerzett ponttal - a 13. helyen áll az NB III. Keleti csoportjának tabelláján.

Vasárnapi ellenfelünk keretét többnyire olyan játékosok alkotják, akik pályafutásuk során a másod- és harmadosztályban futballoztak. Viszont akadnak olyanok is, akik bizonyítottak már az élvonalban: Lőrincz Patrik Márton és Tóth Borisz Alexander a DVTK csapatában játszott már a legmagasabb osztályban. A Termálfürdő FC Tiszaújváros együttesét a korábban Diósgyőrben, Kazincbarcikán, Budafokon, Debrecenben és Egerben is megforduló Vitelki Zoltán vezetőedző irányítja, munkáját Molnár Zoltán kapusedzőként, míg Siska János erőnléti edzőként segítik.

A Vasas FC II nyolcadik bajnoki találkozójára a Tiszaújvárosi Sportcentrumban kerül megrendezésre, a mérkőzéssel kapcsolatos szurkolói tájékoztató ezúttal is számos hasznos információval szolgál a kilátogató drukkereknek.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Tiszaújvárosi Sportcentrum: 3580 Tiszaújváros, Teleki Blanka út 6.

A Tiszaújvárosi Sport Centrum az Illovszky-stadiontól - az M3-as autópályán át - másfél órányi autóútra helyezkedik el, tömegközlekedéssel két órával hosszabb menetidőre kell számítani.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárások vagy korlátozások nem lesznek, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Vendégszurkolóink a Teleki Blanka úti bejárat felől tudnak belépni a létesítménybe. Gépkocsival érkező drukkereink számára a stadion mellett lévő parkolót ajánljuk.

- PÉNZTÁR- ÉS KAPUNYITÁS, JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A Termálfürdő FC Tiszaújváros elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésre a belépők 500 forintba kerülnek, míg a diákok, a nyugdíjasok, valamint a hölgyek számára ingyenes a mérkőzés megtekintése. A belépés diák- vagy személyi igazolvány felmutatásával lehetséges. A meccs napján - 2022. szeptember 11-én, vasárnap - a helyszínen a jegypénztárak és a kapuk egyaránt egy órával a találkozó előtt nyitnak.

A Termálfürdő FC Tiszaújváros vendégszektora 150 fő befogadására alkalmas.

- BÜFÉ

A helyszínen büfé üzemel, ahol kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, bankkártya használatára nincs mód.

- KÖZVETÍTÉS

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Termálfürdő FC Tiszaújváros elleni bajnoki mérkőzést a Veo Live nevű alkalmazásban regisztráció után élőben tekinthetik meg. Amennyiben drukkereink nem rendelkeznek Veo Live alkalmazással, ingyenesen letölthetik az Apple App Store áruházból vagy a Google Play Store felületéről.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!