A regnáló bajnokot fogadjuk szombaton

2018-01-26 16:24
Szombaton 10:00 órakor a Fáy utcai Mészöly műfüves pályán az aktuális bajnok Honvédot fogadjuk, amely a 19. forduló után, 28 pontjával a 4. helyet foglalja el a tabellán.

A kispestieknél a legjelentősebb változás a télen, hogy Erik van der Meert, Supka Attila váltotta a vezetőedzői poszton. Mark de Vries a szakmai stáb tagja maradt, valamint Buda Katinka személyében a jövőben gyógytornász is segíti a csapat munkáját. A szakvezetés által kitűzött cél, hogy a Honvéd a nemzetközi kupaszereplést biztosító helyen zárja a 2017/18-as bajnoki évadot.

Most télen egyelőre nem volt jelentős játékmozgás a piros-feketéknél, bár még egy hónap hátra van a február 24-i bajnoki folytatásig. Érkezett Heffler Tibor, a Ceglédtől, és a kisvárdai féléves kölcsönből visszatért Erdélyi Botond.

Távozott a csapattól nigériai Akeem Latifu, akinek felmondással megszűnt a szerződése, így szabadon igazolhatóvá vált. Laczkó Zsolt sem tagja már a kispesti együttesnek.

A 28 éves Villám Balázs átadólistára került – aki egy éve igazolt a Honvédba – és 2006-2010 között játékosunk volt, amikor 14 mérkőzésen lépett pályára a felnőtt csapatunkban az NB I-ben. Kispesti egy éves tartózkodása alatt kétszer lépett pályára az NB I-es, és ötször az NB III-as csapatban.

Szintén távozhat az együttestől a kongói Kadima Kabangu. A Honvéd kiszemeltjei közt található az egyaránt szabadon igazolható észt Artjom Artjunin és a horvát Tonci Kukoc, akik jelenleg is próbajátékon vesz részt.  Szombati ellenfelünk – hozzánk hasonlóan – január 8-án kezdte a téli felkészülését.

Eddig két edzőmérkőzést játszottak, mindkettőt január 20-án, az ESMTK-pályán. Az általunk is jól ismert Dorogot 3–1-re győzték le Eppel, Lanzafame, és a saját nevelésű Majer góljaival, míg a Csákvárt 3–2-re múlták felül, Danilo, Lukács D., és a próbajátékon lévő, de azóta elküldött Csiki N. találatával.

A kispestiek február 5–15. között Törökországban edzőtáboroznak.