A mi akaratunkat szeretnénk a pályán látni

2017-02-25 09:32
Szombaton 15:30-tól a Szusza stadionban folytatódik csapatunk számára a 2016/17-es bajnoki sorozat a megújult keretű, 12. helyezett Gyirmót ellen. Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

A Haladás elleni meccsünk halasztása miatt egy héttel több időnk lett a Gyirmót ellen felkészülni. Hogyan sikerült hasznosítani ezt az időszakot?

- Ötven-ötven százalékban volt hasznos a plusz idő. Egyrészt már mi is nagyon vágytunk arra, hogy végre játszhassunk bajnoki tétmeccset. Erre sajnos egy hete nem volt lehetőségünk. Másrészt a plusz időt felhasználtuk arra, hogy azokat a játékosokat, akik kisebb betegséggel vagy sérüléssel küszködtek, felhozzuk a szükséges szintre. Természetesen már alig várjuk a mérkőzést. Azon dolgoztunk az elmúlt szűk két hónapban, hogy sikerrel vegyük az előttünk álló Gyirmót elleni meccset.

A Gyirmótnál sok változás történt a keretben a téli felkészülés során. Mit lehet várni az ellenfelünktől?

- Az egyik lehetőségünk, hogy az ellenfélhez igazítjuk a játékunkat. De mi most kifejezetten a saját elképzeléseinket akarjuk a pályán viszontlátni. Amikor mi a tabella utolsó helyén lévő csapattal játszunk, mindenki azt várja tőlünk, hogy meg is nyerjük a mérkőzést. Ezért saját magunkra kell figyelnünk, és azt a taktikai elképzelést véghezvinni, amit a stábbal kidolgoztunk. Annak tudatában vagyunk, hogy a Gyirmótnál sok új játékos van, de ettől függetlenül a saját erényeinket, erősségeinket kell alkalmaznunk és kihasználnunk. Ebben az esetben a siker nem marad el.

Ez az első mérkőzésünk a Szusza Ferenc Stadionban, ami a "harmadik hazai pályánk" ebben az évadban. Mit gondol, mennyire lesz  könnyű megszokni az új környezetet?

- A kezdetektől fogva tudtuk, hogy a bajnokság hazai meccseinek jelentős részét más környezetben fogjuk lejátszani, így lelkileg felkészültünk az újpesti kitérőre is. Ami viszont nagyon fontos, hogy innentől kezdve fixen Újpesten fogunk játszani, ami megkönnyíti azt, hogy az új környezetet gyorsabban megszokjuk. A stadion jó és a talaja is megfelelő állapotban van, ez pedig segíteni fogja azt, hogy az elképzeléseinket végre tudjuk hajtani és a saját játékunkat tudjuk játszani.