A kis Fradi lesz szombati ellenfelünk

2018-02-16 15:26
Szombaton 11:00 órakor az NB II-es bajnokság 13. helyén álló Soroksár együttesével mérkőzünk idegenben, nagy valószínűséggel a Haraszti úti műfüvesen. Felmerült ugyanis, hogy Üllőn, egy füves pályán legyen a találkozó, de az időjárás ezt nem teszi lehetővé.

A Soroksár az eddig lejátszott 21 forduló alatt, 7 győzelem, 6 döntetlen mellett 8 vereséget szenvedett el, gólkülönbsége pedig 21-24. Náluk kevesebb gólt a 20 csapatos mezőnyben hat csapat lőtt, viszont a kapott gólok tekintetében az előkelő 6. helyet foglalják el. Ez pedig azt mutatja, hogy védekezésük stabil, és nem jellemző mérkőzéseikre a gólgazdagság. Házi góllövő listájukat a veteránnak számító 36 éves védő, Gyepes Gábor vezeti 4 találattal, míg a második - egykori játékosunk - Pál András, 3 góllal. Hazai pályán veszélyesebbek, és jobban állnak, mint a tabellán elfoglalt 13. helyezésük, mivel e tekintetben a kilencedikek.

Most télen alig volt játékosmozgás a csapatnál. Három játékos érkezett kölcsönbe a Ferencvárostól, Csernik Kornél, Kundrák Norbert, és Popov Patrik.
A téli felkészülési időszak során mindössze négy mérkőzést játszottak. Mérlegük: 1 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség.

Hazai pályán 2-1-re legyőzték a szlovák másodosztályú Komárom együttesét. Gólszerzőik: Dvorschák (77.’), Gyömbér (78.’ – büntetőből).

Vereséget szenvedtek, egyaránt 1-0-ra, idegenben a Paks gárdájától és otthon a Szolnoktól. Szintén a Haraszti úton, 1-1-es döntetlent játszottak a Balmazújváros együttesével. Gólszerzők: Kundrák Norbert (12.’), illetve Tamás (31.’).

Az I. félidőben így álltak fel: Steer – Fülöp, Dvorschák, Valencsik, Silye – Gyömbér - Huszák, Tamási, Csernik – Kundrák, Pál A.

A II. félidei összeállításuk: Steer - Gárdos, Dvorschák, Gyepes, Silye - Derekas - Fröhlich, Huszák, János - Albert Á., Orosz.

A Soroksár együttese szoros kapcsolatban áll a Ferencvárossal. Vezetői, az FTC egykori sokszoros válogatott játékosai. Így ügyvezető igazgatója Dragóner Attila, míg vezetőedzője Lipcsei Péter. Kapusedzőjük, viszont egykori kiváló hálóőrünk, Végh Zoltán (1996-2000; 2009-2011).

Kapusaik közül Kovács Dániel és Steer Bence a Vasas utánpótlásában is nevelkedett. Játékosaik közül korábban ferencvárosi volt a teljesség igénye nélkül, Fülöp Noel, Gyepes Gábor (aki 2012-ben csapatunkat is erősítette), Valencsik Roland, Silye Erik, Gyömbér Gábor, Derekas Zoltán, Gera Dávid, Orosz Márk.

Említést érdemel még játékosaik közül az egykori (2001-2003) angyalföldi tehetség, a 32 éves Pál András, valamint Danijel Romic, aki 2015-16-ban volt játékosunk.

A Soroksár a jövő héten vasárnap hazai pályán a 18. kieső helyen tanyázó Budafoki MTE-vel folytatja a bajnoki pontvadászatot.

Fontos információ a mérkőzésre kilátogatni szándékozó szurkolóknak, hogy a szombaton 11:00 kor kezdődő Soroksár – Vasas felkészülési mérkőzés helyszíne szinte bizonyosan a Haraszti úti stadion műfüves pályája lesz. A Soroksár ugyan szerette volna, ha a bajnoki főpróbát rendes füves pályán játszhatták volna le, de ezt a csapadékos időjárás megakadályozza.