A hétfői kezdésre teljes a szakmai stáb

2021-06-13 16:30
Kapusedző, erőnléti szakember, videoelemző és egy második pályaedző is segíteni fogja Kuttor Attila vezetőedző munkáját.

Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy a 2021/22-es Merkantil Bank Liga küzdelmeinek új szakmai stábbal vág neki csapatunk. Kuttor Attila vezetőedző mellé elsőként Tóth Mihály pályaedző csatlakozott, mostanra pedig újabb szakemberekkel bővült a stáb. A stábtagok nem ismeretlenek egymás számára, korábban dolgoztak már együtt, így összeszokott teamet alkotnak.

Klubunk kapusedzője Farkas Balázs lesz. A szakember eddigi pályafutása során védte - többek között - az akkor élvonalbeli BVSC, a Pécs és a Sopron kapuját (utóbbi klubnál megválasztották az év kapusának), de Cipruson nemzetközi tapasztalatokat is szerzett. Edzőként saját kapusiskolát nyitott, majd dolgozott Újpesten, az MTK csapatánál és Mezőkövesden. Most az MTK utánpótlásának vezető kapusedzői pozícióját hagyta ott a Vasas hívására.

Erőnléti edzőként ezentúl Vég András segíti a csapatot. A fiatal sporttudományi szakember korábban Mezőkövesden dolgozott, előtte viszont évekig Londonban élt és részt vett professzionális képzéseken, mellette a Millwall női együttesénél volt a szakmai stáb tagja.

Desits Szilárd a Vasas Kubala Akadémiáról csatlakozik a felnőtt csapat edzői stábjához. Tóth Mihály mellett második pályaedzőként fog tevékenykedni. A szakember korábban a Szombathelyi Haladás pályaedzője, majd megbízott vezetőedzője volt, az elmúlt szezonban pedig a Vasas Kubala Akadémia U16-os korosztályával az MLSZ Kiemelt bajnokságában vezetőedzőként bronzérmes helyen végzett.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- Az új szakmai stáb összetételénél figyelembe vettük, hogy új vezetőedzőnk olyan szakemberekkel dolgozhasson, akikkel korábban már dolgozott együtt és akikben maradéktalanul megbízik. A korábbiakhoz képest változás, hogy az eddigi egy helyett két pályaedző fogja segíteni a vezetőedző munkáját. Ezen kívül a videoelemző területen is fejleszteni szeretnénk a szakmai munkát. Jelöltünk, Bárdosi Balázs a Puskás Akadémiától érkezik majd hozzánk. “A” licences edzői diplomával és jelentős elemzői tapasztalattal rendelkezik és az aktuálisan soron következő ellenfelek előzetes feltérképezése, valamint saját csapatunk mérkőzéseinek utólagos elemzése mellett az edzéseinknek is aktív résztvevője lesz, a taktikai jellegű gyakorlásokról készülő felvételek napi szintű kielemzése, valamint az egyéni videózások során. A kibővült edzői stábbal nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a jövőben a poszt-specifikus egyéni képzésekre, mely leginkább a feláramló fiatal játékosok szempontjából lehet lényeges.

A játékoskeret tekintetében változás, hogy Kilyen Szabolcs és Rados Iván szerződése június 30-án lejár, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk.

A felkészülésünk első hetében csatlakoznak a kerethez - a több játéklehetőség érdekében - a közelmúltban kölcsönben szereplő játékosaink is, hogy az új edzői stáb felmérje aktuális helyzetüket.

Utánpótlásunk U19-es csapata számára a múlt héten fejeződött be a szezon. A kiemelt bajnokságban ezüstérmet nyert gárda tagjai közül a korábban is felnőtt kerettag Kapornai Bertalan és Szalai József mellett egy hét pihenőt követően a felkészülés második hetében csatlakozik a felnőttekhez Szilágyi Szabolcs, Kiss-Szemán Péter, Sztojka Dominik, Farkas Botond és Józsa Marcell, továbbá a kapusok közül Horváth Kornél és Molnár Zsombor a kapusedzéseken fognak részt venni. 

Csapatunk június 14-én, hétfőn 10 órától kezdi meg a 2021/22-es nyári felkészülési időszakot. A hét hetesre tervezett program orvosi vizsgálatokkal, erőnléti felmérésekkel, tesztekkel és különböző edzésekkel zajlik majd. A rajtig számos edzőmérkőzés is szerepel a naptárban, a részletes programról a következő napokban tájékoztatjuk szurkolóinkat.

A 2021/22-es Merkantil Bank Liga első hivatalos játéknapja 2021. augusztus 1., vasárnap - a végleges menetrend a Magyar Labdarúgó Szövetség sorsolása után válik nyilvánossá.