A DVSC csak büntetővel nyert 1-0-ra a 2x45 perc alatt

2021-07-17 19:00
A 2x45 percből álló találkozón csupán Dzsudzsák büntetőjével tudott 1-0-ra nyerni a Debrecen - a plusz 30 percben fiataljaink kaptak szerepet.

DVSC - Vasas FC 1-0 a 2x45 perc után (majd 3-0 a plusz 30 perc után)
zárt kapus felkészülési mérkőzés
2021. július 17., szombat 17:00
Telki Edzőközpont
2x45 + 30 perc

játékvezető: Káprály Mihály (asszisztensek: Nyekita Brúnó László és Aradi József)

DVSC
2x45 perc: Kosicky (Gróf, 59.) - Bévárdi, Deslandes, Baráth, Ferenczi - Varga J. (Bényei, 78.), Dzsudzsák - Bódi, Ugrai, Sós (Bárány, 71.) - Szécsi (Kusnyír, 78.)
1x30 perc: Gróf – Kusnyír, Nikolic, Poór, Korhut – Bényei, Babunski – Pintér, Bárány, Gyönyörű – Tischler
edzők: Toldi Gábor, Huszti Szabolcs

Vasas FC:
2x45 perc: Jova - Szivacski (Rétyi, 46.), Szilágyi Z., Otigba, Silye - Berecz, Márkvárt, Hinora (Terbe, 68.), Sztojka (Bobál, 68.) - Radó, Balajti (Szatmári, 21.)
1x30 perc: Molnar - Terbe, Szilágyi Sz., Puskás, Kovács D. - Boros, Farkas G., Varga D., Szalai - Bobál, Puska 
vezetőedző: Kuttor Attila

gólszerzők: Dzsudzsák (77.), Bárány (92.), Pintér (114.)

sárga lap: Ugrai (51.) ill. Otigba (53.), Silye (71.)
kiállítva: Ugrai (87.) ill. Szilágyi Z. (87.)

Csapatunk ma délelőtt 11 órától hazai pályán győzte le - Viczián Ádám duplájával és Pekár László találatával - 3-2-re a Merkantil Bank Ligától tavaly búcsúzó Kolorcity Kazincbarcika SC együttesét. Játékosaink a meccs utáni közös ebédet követően elindultak Telkibe, hogy - idei hetedik felkészülési mérkőzésünkön - az edzőközpontban edzőtáborozó DVSC ellen lépjenek pályára. 

Kuttor Attila vezetőedző a Jova - Szivacski, Szilágyi Z., Otigba, Silye - Berecz, Márkvárt, Hinora, Sztojka - Radó, Balajti kezdő összeállítást küldte pályára a Debrecen ellen, a cserepadon Uram, Terbe, Varga D., Bobál, Szatmári, Szalai, Rétyi, Molnár, Puskás, Puska, Farkas G., Farkas B., Bonifert, Kovács, Boros és Szilágyi Sz. szerepelt. Utóbbi neveket még szokniuk kell szurkolóinknak, a Vasas Kubala Akadémia korosztályos válogatott fiataljai közül többen most szerepeltek először a Vasas FC keretében. Az eredetileg 2x60 percesre tervezett összecsapást 2x45 plusz további 30 perces bontásra módosították a felek, így az utolsó részben a csapatok tehetséges fiataljai is szerephez juthattak. A 2003-as születésű Sztojka Dominik kezdőként lépett pályára, a szintén 2003-as Farkas Botond, Szilágyi Szabolcs, Molnár Zsombor, Puska Péter illetve a 2002-es Farkas Gábor, Szalai József és Bonifert Máté már szóhoz jutottak az idei felkészülési meccseken, a 2003-as Puskás Zsombor, a 2004-es Kovács Dominik és a 2005-ben született Boros Zsombor viszont első alkalommal lépett pályára a felnőttek között.

A Kazincbarcika elleni mérkőzés előtt már írtunk a hiányzókról: Feczesin Róbert a héten csatlakozott a csapatedzésekhez, így játékosunk még nem szerepelt a mai keretben Litauszki Róbert és Kapornai Bertalan rehabilitációja is tart még, Csató Martin állapota stagnál, a játékos orvosi kezeléseket kap, ezért ők is a lelátóról tekintették meg a Vasas-Kazincbarcika és a DVSC-Vasas összecsapásokat.

Ellenfelünk a Kosicky – Bévárdi, Deslandes, Baráth, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bódi, Ugrai, Sós – Szécsi kezdővel állt föl, a cserepadon Gróf, Nikolic, Sipos, Tordai, Babunski, Bárány és Bényei vártak bevetésre. A mérkőzésen sérülés miatt nem szerepelhetett a keresztszalag-szakadást szenvedett Kundrák Norbert és az Achilles-gyulladással bajlódó Pávkovics Bence sem.

Az első 45 percben kiegyenlített találkozót láthattunk. Egyértelműen észrevehető volt, hogy mindkét együttes a támadó futballt és a folyamatos letámadást preferálja. Az első harmadban több próbálkozás is volt, de kapussal szemben egyetlen igazi helyzet adódott csak: Hinora szöktette Radót, akinek a lövését Kosicky bravúrral hárította. Ebben a 45 percben kisebb sérülést szenvedett Balajti Ádám, akit a 21. percben Szatmári Lóránd váltott, támadónk állapotáról később, az orvosi vizsgálatok után adunk tájékoztatást. 

A második részben a Debrecen próbálta birtokolni a labdát, mi viszont folytattuk a folyamatos letámadást, ebben a harmadban színvonalas játék és férfias küzdelem zajlott a pályán. Radó ebben a játékrészben is előnyhöz juttathatta volna csapatunkat, de Bévárdi a tizenhatoson belül durván szerelte, a büntető azonban elmaradt. Nem úgy a debreceniek oldalán: Berecz Ferenczivel szemben volt szabálytalan, Dzsudzsák pedig higgadtan értékesítette a megadott büntetőt, amiről Jova csupán centikkel maradt le (1-0). Innentől szakadó esőben és erős szélben folytatódott a játék, a csapatok ennek ellenére mindent megtettek, hogy újabb helyzeteket értékesítsenek, de a 2x45 perces találkozó alatt újabb gól már nem született, viszont egy erős kakaskodás után a játékvezető Ugrait és Szilágyi Zoltánt is kiállította.

A 90 perc után következett az a 30 minutum, amikor újoncainké volt a pálya, rutinos labdarúgóinkat a fiatalok váltották föl. A DVSC csapatában ugyanakkor Gróf Dávid állt a kapuban, mezőnyben pedig többek között Korhut Mihály, Poór Patrik, Tischler Patrik és Bárány Donát is pályán volt. Ebben a fél órában született az újabb két találat, azonban szakmai szempontok helyett ez a játékrész már csak ráadás volt a fiatalok számára.

A találkozó eseményei percről percre ITT találhatóak.

Folytatás jövő héten, a bajnoki rajt előtti vasárnap zárt kapuk mögött a Soroksár és a Pécs együtteseit fogadjuk az Illovszky-stadionban. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!