A duplázó Ádám Martin: Különleges motivációt éreztem

2018-09-24 09:49
Ádám Martin a második félidőben állt be és két pazar góljával járult hozzá a továbbjutásunkhoz (4-1) a Nagykőrössel szemben a Magyar Kupában.

Gratulálunk a győzelemhez és a góljaidhoz. Könnyebb, vagy nehezebb mérkőzésre számítottál?

- Nagyjából ilyen meccset vártam. Ellenfelünk főleg az első félidőben masszívan védekezett. Érződött, hogy felszívták magukat ellenünk, így egy ilyen csapat ellen mindig nehéz játszani. Az első félidőben jókor jött a gólunk, amitől felszabadultabban játszottunk. A második félidőben pedig szerencsére sikerült három gólt szereznünk, amivel eldöntöttük a továbbjutást.

Ha visszaemlékszünk az elmúlt évek kezdeti kupamérkőzéseire, ennél voltak nehezebb alsóbb osztályú ellenfeleink is, például egy éve a Nyíradony gárdája. 

- Igen, akkor csak a második félidő közepén sikerült megtörnünk egy góllal a három osztállyal alacsonyabb nyirségiek ellenállását, és a 93. percben biztosítottuk be a győzelmünket. De a lényeg, hogy most sikerült izgalmak nélkül behúznunk ezt a találkozót és várjuk a folytatást.

Milyen érzés volt két szépségdíjas góllal betalálni a nagykőrösiek kapujába?

- Természetesen mindig öröm gólt szerezni. A bajnokságban eddig három találatig jutottam, most sikerült két alkalommal is betalálnom. Sajnos szerdán az eltiltásom miatt nem játszhatok a Tiszakécske ellen, így most különleges motivációt éreztem, hogy bizonyítsak. 

Ezek szerint sikerült túltenni magad a Kaposvár elleni kiállításon?

- Igen. Összességében úgy véltem a játék hevében, hogy jogos volt a piros lapom. Túlságosan felpörögtem a meccsen, megbántam, okultam belőle. Ám higgadtan, visszanézve a helyzeteket túlzónak érzem az ítéletet.  De jövő vasárnap Balmazújvárosban már ismét pályán lehetek. 

Adhat-e ez a győzelem önbizalmat a csapatunknak az öt bajnoki döntetlen után?

- Ki kell mondanom, hogy az öt döntetlen után már nem hittük el, hogy sikerülhet győznünk, hogy felszabadultan játszunk. Szerintem ez egy jó kiindulópont lehet, hogy az előttünk álló bajnokikat sikeresen teljesítsük. És szerdán, Tiszakécskén folytathatjuk a megkezdett győzelmi sorozatot.