A 8. Vasas-Ajka találkozó következik

2021-04-10 10:45
A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában a tabella 6. helyezett együttese, az FC Ajka lesz csapatunk ellenfele.

Vasárnap sorrendben a nyolcadik Vasas-Ajka találkozó következik. Csapatunk eddig mindösszesen hét alkalommal találkozott bajnoki mérkőzésen az Ajka együttesével: öt Vasas-győzelem, egy Ajka-siker mellett egy döntetlen született. Az eddig lejátszott hét mérkőzés mindegyikét a másodosztályban vívták meg a felek, a gólkülönbség 17-12 a javunkra. Az első mérkőzésen – 2013. november 23-án, az Illovszky Rudolf Stadionban – a Vasas 5-1-es vereséget szenvedett, amire 2014. május 31-én - Ajkán - egy 6-2-es győzelemmel válaszoltunk. 2014 szeptemberében 2-0-ra győztük le ellenfelünket, 2015 tavaszán 2-1-re nyertünk, majd 2019 nyarán 1-1-es döntetlent játszottunk az FC Ajka gárdájával. 2020 februárjában Balajti duplájával és Szatmári találatával 3-2-es sikert arattunk idegenben, a 2020/21-es bajnoki évad őszi fordulójában pedig Radó András duplázott, amivel újabb 3 pontot hoztunk el Ajkáról. Az októberi mérkőzés felvételről visszanézhető:

Ellenfelünk az eddigi 31 fordulóban 15 alkalommal hagyta el győztesen a pályát, 4 mérkőzésük döntetlennel zárult, míg 12 meccsen vereséget szenvedtek, az összegyűjtött 49 pont a tabella 6. helyére elegendő. Idei formájukat tekintve az ajkai együttes kifejezetten sikeresnek mondható, hiszen január óta 7 győzelmet arattak, többek között a Debrecent verték hazai pályán, illetve a Budaörs elleni gólzáporos meccset is 7-2-re megnyerték. Idén csupán a Gyirmóttól kaptak ki, akkor is csak szoros mérkőzésen 1-0-ra, a Csákvár és a Szeged ellen pedig osztozkodtak a pontokon. 57 góljukból 23-at idén szereztek, házi gólkirályuk 16 találattal Nagy Mihály Krisztián, aki a Merkantil Bank Liga összesített listáján - 1 ponttal lemaradva az élről - a második helyen szerepel.

Az FC Ajka csapatát a korábban klubunknál is megfordult tréner, Kis Károly vezetőedző irányítja, munkáját Jeney Gyula asszisztens edző, Dávid Sándor kapusedző és Pintér Csaba erőnléti edző segítik. Irányításukkal az FC Ajka szerdán a Szeged együttesét fogadta hazai pályán, a mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult. Vasárnapi ellenfelünk akkor a Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Soltész (Szűcs K., 66.), Csizmadia, Kenderes (Görgényi, 79.), Rétyi – Zsolnai, Nagy K. (Tóth B., 79.) összeállításban lépett pályára, a találkozóról készült felvétel az alábbi linken megtekinthető:

A vasárnapi Vasas-Ajka bajnoki találkozón Takács János lesz a játékvezető, munkáját Punyi Gyula és Berényi Ákos asszisztensek fogják segíteni. 

Schindler Szabolcs vezetőedző várakozásai az Ajka elleni összecsapást megelőzően:

- Holnap egy olyan Ajka ellen játszunk bajnoki mérkőzést, akik tavasszal nagyon jól szerepelnek. Erős csapatuk van, a keretük gerince hosszú ideje együtt játszik, felvállalják a bátor, támadó játékot. A mi esetünkben nagyon fontos, hogy hazai pályán játszunk, s mivel az előző két mérkőzésünk nem volt közönségszórakoztató, de mindkettőt megnyertük, jelen pillanatban is ez az elsődleges célunk, itthon tartani a három pontot. Remélem, hogy a holnapi mérkőzés ugyanolyan eredményes lesz, mint az előző kettő, de sokkal bátrabb és kreatívabb játékot várok.

Kis Károly vezetőedző az fcajka.hu oldalának nyilatkozott a vasárnapi mérkőzés előtt:

- Hétvégén a bajnokság egyik legjobb csapata ellen kell majd helyt állnunk, ami nagyon nehéz feladatnak ígérkezik. Az angyalföldi alakulat nagyon jó és rutinos játékosállománnyal rendelkezik. Kicsit nehezebben lendültek bele a játékba a szezon kezdetén, de aztán rendezni tudták a sorokat. Biztos vagyok benne, hogy fel fognak jutni az első osztályba. Annak ellenére, hogy vannak eltiltott játékosaink, bízom benne, hogy meg tudjuk nehezíteni a Vasas dolgát.

A vasárnapi találkozót hivatalos YouTube csatornánk élőben közvetíti 17:00-tól:

Az Ajka elleni mérkőzésről szöveges tudósítással jelentkezünk az alábbi linken:

VASAS FC - FC AJKA