A 3. helyen álló Gyirmót lesz a vasárnapi ellenfelünk

2020-09-26 10:00
A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában a tabella 3. helyén álló Gyirmót FC Győr együtteséhez utazunk.

2009 óta a Gyirmót FC Kft. üzemelteti vasárnapi ellenfelünket, a labdarúgócsapat jelenleg az ETO FC Győr mellett a második legeredményesebb csapat Győrben. 

Ugyan csak felkészülési találkozóként jegyezték a gyirmótiak klubtörténetében, mégis a sajtó kiemelten foglalkozott az évekkel ezelőtti sikerükkel: 2015-ben 2:1-re legyőzték a Francesco Tottival felálló olasz AS Roma együttesét. A klub legnagyobb sikere kétség kívül azonban az volt, amikor a 2015-16-os szezonban már három fordulóval a másodosztályú bajnokság vége előtt bebiztosította a bajnoki címet, így a Gyirmót FC Győr 2016-ban először indult a magyar élvonalban. Az első osztályban való szereplés egyetlen évig tartott, a klub azóta a másodosztályban folytatja a küzdelmeket.

A 2020/21-es bajnoki évadban Csertői Aurél vezetőedző munkáját Németh Zoltán és Nagy László asszisztens edzők, illetve Tőkés László kapusedző segítik. A csapat az eddigi 9 fordulóban 8 mérkőzést játszott le, melyből 5 alkalommal győztesen hagyták el a pályát (Csákvár ellen 3:0, Haladás ellen 2:1, Budaörs ellen 3:1, DVSC ellen 1:0, DEAC ellen 3:0), 1 találkozó döntetlennel zárult (Szolnokkal 1:1), kétszer pedig vereséget szenvedtek (Szentlőrinctől 2:0 és Siófoktól 2:1).

Mindenképpen kiemelendő a felsorolásból a DVSC elleni győzelem, hiszen a listavezető debreceni alakulatot a 9 forduló alatt egyetlen csapat verte meg, ez pedig a Gyirmót FC Győr. Egyetlen találkozó maradt el vasárnapi ellenfelünk sorozatából, a Szeged elleni mérkőzést koronavírus miatt halasztották későbbi időpontra.

A gyirmótiak keretében több Vasas-kötődésű labdarúgó is szerepel: Szatmári István, Hajdú Ádám, Vogyicska Bálint és Nagy Patrik korábban játszottak piroskék mezben. Utoljára a 2019/20-as csonka szezon őszén csaptak össze egymással a csapatok, akkor az Alcufer Stadionban 2:1-es vereséget szenvedtünk.