5-0-ra nyertünk, megvan a Magyar Kupa döntője

2017-05-17 22:08
5-0-ra nyertünk Mezőkövesden és 7-0-s összesítéssel jutottunk a Magyar Kupa döntőjébe.

A Magyar Kupa elődöntő második összecsapása a lehető legjobban kezdődött a számunkra, ugyanis már a 4. percben megszereztük a vezetést: Vida ívelte távolról a kapu előterébe a labdát, Berecz pedig kiváló ütemben lépett ki a védők vonalából, majd fejjel talált a kapuba, átemelve a hazaiak kapusát (0-1).

A találkozó jó iramban folytatódott tovább, a Mezőkövesd próbálta irányítani a játékot, egy időre labdabirtoklási fölényben is voltak, ám csak néhány helyzetig jutottak a hazaiak. Mi sem álltunk vissza teljesen, többször is előre törtünk, és a 27. percben megszereztük a második gólunkat is: Szivacski tette jobbról a labdát a hazai 16-oson belülre, majd Vida egy átvétel után szépen készítette le Kulcsárnak, aki 14 méterről lőtt laposan a kapuba (0-2).

A második találatunkat követően továbbra is aktívak voltunk, kézben tartottuk a találkozót, nem engedtük kibontakozni a hazaiakat. Több találat azonban már nem esett az első félidőben, kétgólos előnnyel mehettünk pihenőre.

A második játékrész is kiváló iramban kezdődött, a mezőkövesdiek becsülettel támadtak, de a továbbjutás gyakorlatilag már eldőlt az első félidőben. Csapatunk előtt is le a kalappal, hiszen összesítésben már 4-0-ra vezettünk, de határozottan aktív játékkal rukkoltak elő a fordulást követően, melynek eredménye további három gól volt a részünkről.

A 67. percben Saglik egy rendkívül pontos lövéssel, közel 20 méteres távolságból lőtte ki a bal alsó sarkot, így már háromgólosra növeltük az előnyünket (0-3). Az újabb találatunkra öt percet sem kellett várni, a csereként beállt Ádám volt eredményes: az előbbi gólszerző Saglik kiválóan tálalt Ádám elé a 16-oson belülre, aki jobbról a hosszúba lőtt hét méterről (0-4). A végeredményt pedig a 87. percben egy frappáns szabadrúgás szituációt követően Hangya állította be: Remili ívelés helyett lekészítette a labdát a szélsőnknek a baloldalon, aki a 16-oson belül gyönyörűen lőtte ki a bal alsó sarkot (0-5).

Csapatunk nagyon magabiztos játékkal ötgólos sikert aratott a Mezőkövesd ellen, így összesítve 7-0-al jutottunk be a Magyar Kupa fináléjába. A döntőre május 31-én kerül sor a Groupama Arénában, ahol a Ferencváros csapatával mérkőzünk meg.

Szép volt, fiúk!