44 évvel ezelőtt ünnepeltük a hatodik bajnoki címünket

2021-06-08 11:32
Az NB I-es küzdelemben egy fordulóval a vége előtt lett bajnok a Vasas.

44 évvel ezelőtt, 1977. június 8-án – az NB I 33. fordulójában – a Zalaegerszeg együttese ellen léptünk pályára. A Fáy utcai stadion tizenkétezer nézője előtt fogadtuk ellenfelünket, játékosaink pedig tudták, hogy győzelem esetén bajnokcsapatként ünnepelhetnek.

A Zalaegerszeg próbálta megnehezíteni a dolgunkat, Józsi György találatával már a második percben vezetést szereztek a vendégek. Illovszky Rudolf vezetőedző Mészáros Ferenc, Török Péter, Hegedűs Béla, Komjáti András, Földházi István, Gass István, Müller Sándor, Zombori Sándor, Kovács István, Izsó Ignác, Várady Béla felállású csapata azonban hamar egalizált, Várady góljával a mérkőzés 3. percében már 1-1 volt az állás. Izsó Ignác 24. percben szerzett találatával még az első félidőben előnyhöz jutottunk, a második részben pedig már csak az volt a feladat, hogy tovább növeljük a gólok számát, de Várady Béla erről is gondoskodott.

A találkozót 3-1-re megnyertük, a győzelem mellett pedig a Vasas hatodik bajnoki címét is ünnepeltük. Ebben az esztendőben csapatunk kiváló csatára, Várady Béla 36 találattal gólkirály és európai ezüstcipős lett.