42 éve ezen a napon győztük le 5-3-ra a Ferencvárost

2021-06-09 13:00
A gólzáporos mérkőzésen Kiss László mesterhármassal járult hozzá a győzelemhez, de betalált Várady Béla és Zombori Sándor is.

42 esztendővel ezelőtt, 1979. június 9-én 5-3-ra győztük le a Ferencváros együttesét. Abban a szezonban Mészöly Kálmán vezetőedző ült a Vasas kispadján, az ikonikus labdarúgókkal felálló FTC-t pedig a Népstadion tizennyolcezer szurkolója előtt múltuk felül.

Ellenfelünk a Zsiborás Gábor, Tepszics Ignác, Bálint László, Martos Győző, Vépi Péter, Takács László, Ebedli Zoltán, Magyar István, Pusztai László, Nyilasi Tibor, Pogány László kezdővel indított, míg a Vasas a Mészáros Ferenc, Török Péter, Hegedűs Béla, Komjáti András, Halász István, Birinyi István, Müller Sándor, Zombori Sándor, Izsó Ignác, Kiss László, Várady Béla összeállítású csapattal állt föl.

Palotai Károly játékvezető alig fújt bele a sípjába, percekkel később máris vezetett a Vasas: Kiss László a találkozó 8. percében előnyhöz juttatta csapatát. 10 perccel később Nyilasi Tibor válaszolt is, azonban ellenfelünk nem elégedett meg az egalizálással, két percre rá Magyari István góljával át is vették a vezetést. A szünet után is fordulatokban gazdag meccs volt a Vasas-Ferencváros összecsapás: a második félidő elején Várady Béla találatával egyenlítettünk, majd Kiss László másodszor is betalált, így újra nálunk volt az előny. A 70. perc után újabb két találatot szereztünk, először Zombori Sándor volt eredményes, majd jött a harmadik Kiss-gól. A mérkőzés vége előtt 5-2-re vezettünk, Nyilasi Tibor a 81. percben már csak szépíteni tudott. 

Fordulatos meccsen - Kiss mesterhármasával, Várady és Zombori góljaival - 5-3-ra nyertük meg a Ferencváros elleni rangadót.