37 ponttal továbbra is vezetjük a tabellát

2021-11-28 19:00
Bár nem sikerült ma a győzelem, az egy pont fontos volt ahhoz, hogy továbbra is a Merkantil Bank Liga tabellájának élén maradjunk.

Vasas FC - Budaörsi SC 1-1 (1-0)
Merkantil Bank Liga
18. forduló
2021. november 28., vasárnap 17:00
Illovszky Rudolf Stadion
805 néző

játékvezető: Görög Márió (asszisztensek: Szécsényi István és Bede Tamás)

VASAS FC: Uram - Terbe, Szivacski, Szilágyi Z., Silye - Berecz, Hinora, Pátkai (Márkvárt, 62.) - Kapornai (Szilágyi Sz., 47.), Feczesin, Radó (Pekár, 62.)
vezetőedző: Kuttor Attila

BUDAÖRSI SCSlakta - Tóth K., Fényes, Gyurácz, Pintér (Kapronczai, 64.) - Lengyel, Sajbán (Vankó, 64.), Petneházi - Halácsi, Winkler, Halmai
vezetőedző: Gabala Krisztián

gólszerző: Pátkai (8.), ill. Gyurácz (82.)

sárga lap: Pintér (58.), Pekár (89.), Zsidai (90.)


A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában is számos hiányzóval kellett számolnunk. Mint már korábban beszámoltunk róla, a Haladás elleni bajnoki találkozón kiállított Iyinbor Patrick és Litauszki Róbert 2-2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen való részvételtől lett eltiltva, játékosaink sem a Szentlőrinc ellen nem voltak keretben, sem a mai Budaörs elleni bajnoki meccsen nem szerepelhettek. Otigba Kenneth edzésen sérült meg, a pontos diagnózishoz további vizsgálatokra van szükség, így védőnk is hiányzott ma. Birtalan Botond korábbi koronavírus-tesztje pozitív lett, játékosunk azóta otthonában pihen, de sajnálatosan újabb két játékosunk Covid-eredménye lett pozitív, Balajti Ádám és Jova Levente is megbetegedett.

A Szentlőrinc elleni mérkőzés után több helyen is változtatott a kezdő összeállításon Kuttor Attila vezetőedző. A Budaörs ellen az Uram - Terbe, Szivacski, Szilágyi Z., Silye - Berecz, Hinora, Pátkai - Kapornai, Feczesin, Radó tizenegy futott ki a pályára, ellenfelünk a Slakta - Tóth K., Fényes, Gyurácz, Pintér - Lengyel, Sajbán, Petneházi - Halácsi, Winkler, Halmai kezdővel rajtolt. Kispadunkon Horváth K., Márkvárt, Hidi M, Varga, Vida, Rétyi, Viczián, Szilágyi Sz., Farkas B., Sztojka, Bobál és Pekár várakoztak bevetésre, míg a vendégeknél ezúttal Tóth G., Kapronczai, Kékesi, Horváth R., Balázs, Váradi, Jász, Vankó, Zsidai és Gula szerepeltek.

Fontos kiemelni, hogy amint a kezdő összeállításból is látható, Jova Levente betegsége miatt Uram János kezdett ma a kapunkban. Mögötte a Vasas Kubala Akadémia fiatal hálóőre, Horváth Kornél ült a kispadon. A 18 esztendős utánpótlás-válogatott kapus amellett, hogy akadémiánk U19-es korosztályában véd, az elmúlt év során a Vasas FC keretének is tagja lett. Kapornai Bertalan neve ezúttal a kezdő összeállításban szerepel, ő valóban megtestesíti a saját nevelésű játékos fogalmát, hiszen Berci kizárólag a Vasas Kubala Akadémián pallérozódott, a Vasason kívül más klubban soha nem szerepelt.


Tegnap ünnepelte kereken 50. születésnapját klubunk sportigazgatója, Nagy Miklós, őt köszönti most a Vasas-család nevében Nagy György, a Vasas Futball Club többségi tulajdonosa. Nagy Miklós amellett, hogy Angyalföldön született s itt is nőtt fel a 13. kerületben, mióta csak az eszét tudja, ízig-vérig Vasas-szurkoló. Sikeres üzletemberként 2018-ban szinte a megszűnés széléről mentette meg a Vasas Kubala Akadémiát, majd juttatta vissza utánpótlásunkat már az első évben az élvonalba, 2019-ben pedig azzal a nem titkolt szándékkal vállalt szerepet a Vasas Futball Club életében, hogy klubunkat hozzásegíti, hogy a Vasas ismét a tradícióihoz méltó helyet foglalja el a futballtérképen. Isten éltesse Nagy Miklóst, boldog születésnapot kívánunk!

A Vasas Futball Club, a csapat és a klub teljes stábjának összefogásával az ünnepi időszak közeledtével sem feledkezünk el arról, hogy adni jó. A Budaörs elleni találkozó idén az utolsó hazai mérkőzésünk, így ma egy teljes szektornyi egészségügyi dolgozót - az Állami Egészségügyi Központ, a Nyírő Gyula Kórház, illetve a Városmajori Szívklinika szakembereit - hívtunk meg s láttunk vendégül az Illovszky-stadionban annak érdekében, hogy egyrészt megköszönjük áldozatos és emberfeletti munkájukat, másrészt kicsit kiszakítsuk őket a sajnos jó ideje elhúzódó pandémiás időszak általi megfeszített tempóból.

A Budaörs elleni bajnoki találkozó első félidei kezdőrúgását Énekes József végezte el. Józsefet – becenevén színesfémet – a Mátyás Baráti Társaság tagjai köszöntötték és kívántak neki jó egészséget 60. születésnapja alkalmából! Isten éltesse Józsefet, boldog születésnapot kívánunk!


A vendégek tiszta fehér szettben játszottak, csapatunk a piros-kék csíkos, 110 éves egyedi mezben lépett pályára, a Vasas-Budaörs összecsapást a vendégek kezdték. A mérkőzés elején számos helyzetet alakítottunk ki, majd a 8. percben Hinora Kristóf végzett el egy szögletet, amire Pátkai Máté nagyszerűen érkezett, megszerezve ezzel a vezetést (1-0).

Továbbra is harcosan játszottunk, folyamatosan támadtunk, ha a helyzeteinket értékesíteni tudjuk, már az első húsz percben eldönthettük volna a találkozót. A lehetőségeket azonban nem tudtuk gólra váltani, így egygólos előnnyel mehettünk szünetre.

A mai második félidei kezdőrúgónk Kamarás Erik volt, aki 50. születésnapja alkalmából kapta az ajándékot párjától és családjától. Isten éltesse Eriket, boldog születésnapot kívánunk neki!

A találkozó második részében tovább növelhettük volna előnyünket, helyette azonban egyenlített a Budaörs (1-1). Válaszolni már nem tudtunk a találatra, ma minden helyzet kimaradt. Az egy pont nagyon értékes, hiszen ezzel továbbra is vezetjük az idei tabellát.

A Budaörs elleni bajnoki mérkőzés részletes tudósítása az alábbi linken olvasható: VASAS FC - BUDAÖRSI SC


Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a Budaörs elleni bajnoki mérkőzést a Vasas FC hivatalos YouTube csatornája az alábbi linken élőben közvetítette, a mérkőzés felvételről visszanézhető:


Köszönjük, hogy drukkereink ezúttal is szeretett csapatuk mellett döntöttek, folytatás vasárnap Soroksáron! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!